AIC2Mj, Въздушен брояч на йони

Каталожен № AIC2Mj.
AIC2Mj, Въздушен брояч на йони
Преносим уред за измерване на концентрация на йони в околния въздух. Три обхвата на измерване: до 19990/до 199900/ до 1999000 йона/cm³. С превключвател за полярност. Време за реакция: 10s. Може да се използва за откриване на естествени и изкуствени йони. Съдържа вентилатор, който изтегля въздух през измервателния уред с калибрирана скорост. Доставя се заедно с кабелът за заземяване, захранващ адаптер и ръководството за потребителя.
Цена: 2 310,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този преносим уред е предназначен да измерва концентрация на йони в околния въздух. Той може да се използва за откриване на естествени и изкуствени йони.

 

Естествените йони включват тези, генерирани от разпадането на радиоактивни минерали и газ радон; йони, генерирани от пожари, мълнии и изпаряваща се вода; и йони, по време на биря.

 

Йонният брояч може да измерва мощността и покритието на изкуствени източници, като генератори на йони, неправилно заземени отвори за климатизация, изгарящи пари и електрически заредени или нагрети повърхности, както и йони на плазмен разряд във въздуха и други газове.

 

Този инструмент е истински измервател на плътност на йони, базиран на дизайн "Gerdien Tube", и съдържа вентилатор, който изтегля въздух през измервателния уред с калибрирана скорост. Стандартният модел измерва до 2 милиона йона/куб.см (за сравнение, външният въздух обикновено има от 100 до 1000 йона/куб. см.). Обхватът от 2 милиона е достатъчен за почти всички ситуации, с изключение на измерване много близо до електрически йонизатори или силни радиоактивни източници.

 

Уредът използва стандартна 9-волтова батерия, но може да работи непрекъснато и чрез променливотоково захранване.

 

Принцип на измерване

Въздухът се засмуква в горната част на инструмента, измерва се и излиза отдолу. Дисплеят показва броят на йони в рамките на 2 секунди и продължава да показва плътността на йони във въздуха, показвайки всички промени в рамките на 2 секунди след тяхното настъпване.

Превключвателят POLARITY определя дали ще се показва положителна (+) или отрицателна (-) йонна плътност.

 

Моля, обърнете внимание на обстоятелството, че твърдите вещества не произвеждат йони, освен ако няма източник на енергия (като радиоактивност, високо напрежение или топлина над около 600°C). Например нито турмалинът, нито „диодите“ произвеждат йони при стайна температура, освен ако не е добавен радиоактивен материал. Изпаряването на течности обаче може да доведе до образуване на йони.

 

Доставя се заедно с кабелът за заземяване, захранващ адаптер и ръководството за потребителя.

 

Спецификации

Дисплей

3 1/2 цифров LCD

Обхват на измерване (3 обхвата)

10 - 19 990/
199 900/
1 999 000 йона/cm³

Точност

± 25% от показанията

Време за реакция

10s

Ниво на смущения

10 йона/см³ (осредняване 10 секунди)

Йонна селективност (кръстосани препратки)

1:5000, за отрицателни йони
по време на измерването на положителни йони)

Захранване

9V алкална батерия

Размери

155 x 90 x 70 mm

Тегло

420 g

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG