AIC2-R1, Въздушен брояч на йони

Каталожен № AIC2-R1.
AIC2-R1, Въздушен брояч на йони
Преносим уред за измерване на концентрация на йони в околния въздух. Два обхвата на измерване: до 200 милиона йона/cm³. Голям графичен LCD дисплей с подсветка. Улавяне на пиково ниво. Интегриран регистратор на данни с USB порт. Тих висококачествен вентилатор. Може да се използва за откриване на естествени и изкуствени йони. Доставя се заедно с батерии, захранващ адаптер и ръководството за потребителя.
Цена: 4 085,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този преносим уред е предназначен да измерва концентрация на йони в околния въздух. Той може да се използва за откриване на естествени и изкуствени йони.

 

Естествените йони включват тези, генерирани от разпадането на радиоактивни минерали и газ радон; йони, генерирани от пожари, мълнии и изпаряваща се вода; и йони, по време на биря.

 

Йонният брояч може да измерва мощността и покритието на изкуствени източници, като генератори на йони, неправилно заземени отвори за климатизация, изгарящи пари и електрически заредени или нагрети повърхности, както и йони на плазмен разряд във въздуха и други газове.

 

Този модел е предназначен да измерва плътността на йоните, т.е. броят на йони на кубичен сантиметър (йони/см³) във въздуха. Той измерва поотделно за положителните и отрицателни йони (тези йони обикновено присъстват едновременно). Този инструмент е истински измервател на плътност на йони, базиран на дизайн на тръбен кондензатор Gerdien и съдържа вентилатор, който извежда въздуха през измервателния уред с калибрирана скорост.

 

Измервателният уред разполага с два диапазона на измерване до 2 милиона и до 200 милиона йона/см³. За сравнение, типичната външна среда има 100 до 1000 йона/см³, + и -. Обхватът от 200 милиона йони/куб.см е подходящ за измерване в близост до електрически йонизатори или силни радиоактивни източници.

 

Уредът измерва броя на положителните и отрицателните йони във въздуха. Въздухът се вкарва в горната част на измервателния уред, измерва се и излиза в долната част. Дисплеят показва броят на йони в рамките на 1 секунда и продължава да показва плътността на йони във въздуха, показвайки всички промени в рамките на 1 секунда след настъпването им. Изборът "Йонна полярност" определя дали се измерва положителна (+) или отрицателна (-) йонна плътност.

 

Измервателният уред работи на четири AA батерии или на външно 6V до 9VDC захранване.

 

Моля, обърнете внимание на обстоятелството, че твърдите вещества не произвеждат йони, освен ако няма източник на енергия (като радиоактивност, високо напрежение или топлина над около 600°C). Например нито турмалинът, нито „диодите“ произвеждат йони при стайна температура, освен ако не е добавен радиоактивен материал. Изпаряването на течности обаче може да доведе до образуване на йони.

 

Основни характеристики и предимства

  • Двоен обхват на измерване до 2 милиона или до 200 милиона йона/см³
  • Голям графичен LCD дисплей с подсветка
  • Улавяне на пиково ниво
  • Интегриран регистратор на данни с USB порт
  • Тих висококачествен вентилатор
  • 16-часов живот на батерията
  • Интегрирана поставка за бюро
  • Захранващ адаптер (включен в доставката)

 

Доставя се заедно с кабелът за заземяване, захранващ адаптер и ръководството за потребителя.

 

Спецификации

Обхват на измерване (2 обхвата)

2 million / 200 million ions на cm³

Резолюция

10 / 100 ions на cm³

Точност

±20% *

Дисплей

5,5 знака

Захранване

4 x AA алкални

Размери

165.0 x 94.0 x 78.0 mm

Тегло

567 g

 

* Непредсказуемият характер на саморазрушаване на йониje във въздуха извън измервателния уред прави по-точното измерване невъзможно (някои йони се губят при пренасочване на въздуха, положителните и отрицателните йони се неутрализират спонтанно и т.н.)

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG