LS126C, UVC-Измервател (0~20000 μW/cm²)

Каталожен № LS126C.
LS126C, UVC-Измервател (0~20000 μW/cm²)
Професионален инструмент за измерване на интензивността на UVC бактерицидните лампи, т.е. силата на ултравиолетовата лъчиста енергия на единица площ. Обхват на измерване от 0 до 20000 μW/cm². Спектрален отговор от 230nm до 280nm, λp = 254nm. Bluetooth функция за предаване на данни, за да се избегне UV изгаряния по време на теста. Доставя се в куфарче, заедно с USB кабел, USB флаш диск, 4 батерии AAA, куки за UV скала и Ръководство на потребителя.
Цена: 1 130,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този измервателят на UV светлината е професионален инструмент за измерване на интензивността на UVC бактерицидните лампи, т.е. силата на ултравиолетовата лъчиста енергия на единица площ. Уредът се доставя със специална кука за изпитване в съответствие с 1-метровите изисквания на техниката за дезинфекция в здравните заведения. UVC измервателят има и Bluetooth функция за предаване на данни. След свързване с приложението за мобилен телефон, интензитетът на бактерицидната лампа се вижда на смарт устройството в реално време от определено разстояние (до 50 m), за да избегне UV изгаряния по време на теста.

 

Конструкцията на светломера позволява измерване при дължина на вълната 253,7 nm на 1 m вертикално разстояние от тестваната UV лампа, при което за обикновените 30W UV лампи с права тръба интензивността на облъчване на новата лампа трябва да отговаря на интензивност на облъчване ≥70μW/cm², а за 30W високоинтензивните ултравиолетови лампи - интензивност на облъчване ≥180μW/cm².

 

Този UVС измервател може да измерва само интензивността на лъчението на бактерицидни лампи, Обхватът на измерване на интензивността на лъчението е 0-2000 μW/cm2.

 

Уредът може да бъде свързан и с компютър, за да експортира тестови данни и да се отпечатват отчети.

 

LS126C не може да измерва дозата (енергията) на UVC лъчението на бактерицидната лампа и не може да измерва дължината на вълната. Ако трябва да измерите дължината на вълната, трябва да използвате по-професионално оборудване, като спектрометър.

 

Въпреки че обхватът на спектралната реакция на LS126C или UVC сондата е 230-280nm, измерената пикова дължина на вълната е 253.7nm, а реакцията при други дължини на вълните е много слаба. Понастоящем известната живачна лампа с ниско налягане има само пикова дължина на вълната при 253,7 nm, ако данните от изпитването са много ниски, пиковата дължина на вълната на бактерицидната лампа може да не е 253,7 nm или тя да не е квалифицирана.

 

Основни характеристики и предимства

  • Уредът за интензивност на ултравиолетовите лъчи се основава на изискванията за измерване на разстояние от 1 метър, посредством кука за изпитване с дължина 1 метър.
  • UVC светломерът се предлага с Bluetooth функция за предаване на данни. След свързване на специално приложение за мобилен телефон, данните могат да се наблюдават безжично от определено разстояние, за да се избегне изгарянето от ултравиолетовите лъчи.
  • Уредът притежава интелигентна функция за статистически данни, статистика в реално време за стойност на мощността в реално време, максимална стойност, минимална стойност, средна стойност в данните за измерване, продължителност на измерване и дата на изпитване. Функцията часовник в реално време може да се използва за проследяване на тестовата дата на исторически данни.
  • UVC-метърът може да бъде настроен да се изключва автоматично в рамките на 0-10 минути. Данните от теста ще бъдат автоматично запазени, когато инструментът е изключен, което позволява измерване без надзор. Инструментът може да записва общо 25 набора от данни.
  • Уредът използва високо прецизни UVC филтри и професионални UV сензори, за да елиминира влиянието на интензивността на светлината в UVA и UVB лентите върху данните.
  • Използвайки усъвършенствана технология за цифрова сонда, цифровата обработка на сигнала се извършва директно върху сондата, сондата не е податлива на смущения и осигурява отлична точност на теста.
  • Уредът е оборудван с USB комуникационен порт и специален софтуер за компютър. Данните от теста могат да бъдат експортирани в EXCEL чрез компютърен софтуер. Резултатиге от измерването могат да бъдат принтирани във вид на Протоколът от теста.
  • Когато инструментът е изключен, може да се влезе в режим на настройка на параметрите, в т.ч. времето за автоматично изключване, интервалът за съхранение на данни и пр.
  • Измервателят на UV светлината LS126C може да се използва само за измерване на интензивността на UV лъчението на бактерицидната лампа. UVС дозата не се измерва. Дозата 1енергията може да бъде измервана със следния уред LS125+UVC-X0.

 

Обхват на доставката

1 LS126C UV светломер                     1 бр.

2 USB кабел                                        1 бр.

3 USB флаш диск                                1 бр.

4 AAA батерии                                    1 бр.

5 куки за ултравиолетови везни          1 бр.

6 Ръководство за потребителя           1 бр.

7 Доклад за калибриране                    1 бр.

8 Сертификат/Гаранционна карта       1 Бр.

9 Пластмасов калъф 34*29*9 см         1 бр.

 

Спецификации

Измервани параметри

UVC излъчване

Спектрален отговор

230nm-280nm, λp = 254nm

Обхват на измерване

0 …  20000 μW/cm²

Резолюция

0.1μW/cm²

Точност

±10%

Интервали за съхранение на мощността

1s/10s/60s

Период на запис

10 мин. / 100 мин. / 600 мин

Разстояние за предаване на Bluetooth

50 метра (отворено пространство)

Захранване

4 AAA алкални сухи батерии

Размери

Измервател: 148mm × 76mm × 26mm

Сонда: Диаметър 39mm × дебелина 15mm

Дължина на проводника: 1 метър

Тегло

300 g

Видео1

Видео2

Видео3

Видео4

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG