PCE-RCM 11 Брояч на прахови частици (PM2.5, PM10, HCHO, TVOC, T, RH)

Каталожен № PCE-RCM 11.
PCE-RCM 11 Брояч на прахови частици (PM2.5, PM10, HCHO, TVOC, T, RH)
Многофункционален преносим брояч на прахови частици. Измерва и показва концентрация на частиците с размери PM2.5 / PM10 (0 ~ 2000 µg/m³); концентрацията на формалдехид (HCHO, 0,00 ~ 5,00 mg/m³), общото количество летливи вещества (TVOC, 0,00 ~ 9,99 mg/m³), температура (T, -20 ~ +70°C) и относителна влажност (RH, 0 ~ 100%). Алармена функция, превключващ се дисплей. Доставя се заедно с батерия USB кабел за зареждане и ръководство за работа.
Цена: 875,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно много видове бои, мебели и лепилата могат да изхвърлят замърсителите, които имат отрицателно въздействие върху здравето. Следователно качеството на въздуха в помещенията трябва да се следи непрекъснато.

 

Този мултифункционален брояч на прахови частици е предназначен за ориентационна оценка на качеството на въздуха, което ни заобикаля. Измервателното устройство е специално проектирано за тази цел – то е истински универсал, когато става въпрос за провеждане на въздушен тест на жилищното пространство. При теста на въздуха в хола измервателното устройство бързо и точно определя няколко параметри на околната среда, които са важни за здравето и благосъстоянието, в това число на летливи органични съединения (TVOC), фин прах, температура, формалдехид и относителна влажност.

 

Резултатите от измерванията се показват на голям цветен екран и веднага някой от параметрите превиши гранична стойност, това се показва в цвят на дисплея и излъчва звуков сигнал. Тази функция е полезна, например, при измерване на замърсители във въздуха в помещението.

 

Тестът за въздух с този брояч на частиците позволява, например, ефективното определяне на замърсяването с фин прах. Прави се разлика между частици с максимален диаметър до 10 µm (PM10) и частици с диаметър 2.5 µm (PM2.5). Освен това тестът за въздух предоставя точна информация за концентрацията на формалдехид във въздуха в помещението и наличието на летливи органични вещества (TVOD).

 

Производителят е снабдил и брояча на частици с голяма памет за 5000 измерени стойности, които могат да бъдат прегледани по всяко време. В допълнение, измервателното устройство предоставя надеждна информация за температурата и влажността.

 

Измерените стойности се актуализират всяка секунда.

 

По време на изпитването, лесно четимият дисплей показва последователно определените стойности. Потребителят също така има възможност да използва устройството напълно независимо за известно време, без да е свързан към източник на захранване. Броячът на частици се нуждае от нова енергия само след пет часа непрекъсната работа. След това батерията на измервателното устройство може да бъде презаредена напълно в рамките на два часа, за да се извърши нов тест за въздуха. За да позволи постоянно измерване на условията на околната среда, производителят е оборудвал измервателното устройство с USB интерфейс. По този начин потребителят може да свърже измервателното устройство към източник на захранване по време на изпитване на въздуха в хола. Ако е необходимо, броячът на частици може също да бъде включен в автоматичен режим на измерване и „заспиване“. Благодарение на вградения сензор за шум, измервателното устройство се включва автоматично, веднага щом възприеме шум. Този сензор може да бъде деактивиран от потребителя, ако е необходимо.

 

Области на приложение

Броячът на частици е компактен и може да се използва гъвкаво, което го прави идеален за наблюдение на качеството на въздуха в различни вътрешни пространства в професионалния и частния сектор. Разнообразните му функции и записването на няколко параметри на околната среда го правят идеалното измервателно устройство за производствени съоръжения, работни места, училища и други публични центрове.

 

Основни характеристики и предимства

 • Работа на батерия
 • LC дисплей
 • Измерва и показва
  • концентрация на частиците с размери PM 2.5, PM 10;
  • концентрацията на формалдехид (HCHO),
  • общото количество летливи вещества (TVOC),
  • температура (T) и
  • относителна влажност (RH).
 • променлив дисплей на измерените стойности
 • Памет за до 5000 измервателни групи
 • Показване на дата и час
 • USB интерфейс
 • 3" голям TFT-LCD дисплей
 • безопасно и лесно боравене

 

Обхват на доставкат

1 x брояч на частици модел PCE-RCM 11

1 x USB кабел

1 х батерия

1 x адаптер за зареждане

1 x ръководство за работа

 

Спецификации

Измервани параметри

Прахови частици PM2.5 и PM10

Температура (Т)

Влажност (RH)

Летливи вещества (TVCO)

Формалдехид (HCHO)

Обхват на измерване

Прахови частици:

 • PM2.5: 0 ... 2000 µg/m³
 • PM10: 0 ... 2000 µg/m³

Температура (Т): -20 ... 70°C

Влажност (RH): 0 ... 100% RH

Летливи вещества (TVCO): 0,00 ... 9,99 mg/m³

Формалдехид (HCHO): 0,00 ... 5,00 mg/m³

Резолюция

Прахови частици: 1 µg/m³

Температура (Т): 0,1°С

Влажност (RH): 1% RH

Летливи вещества (TVCO): 0,01 mg/m³

Формалдехид (HCHO): 0,01 mg/m³

Точност

Прахови частици: ±30%

Температура (Т): ±1°С

Влажност (RH):

 • ±3,5% RH (20 - 80% RH.)
 • ±5% RH (0 - 20% / 80 - 100% RH)

Летливи вещества (TVCO): ±5% от обхвата

Формалдехид (HCHO): ±5% от измерването

Звуков сензор

Функция за събуждане съгласно APO

Екран

3" TFT LCD

240 x 400 пиксела

Захранване

2400 mAh, акумулаторна батерия

чрез USB 5 V / 1 A

Време на работа на батерията

5 часа в режим на непрекъснато измерване

Време за зареждане

2 часа при изключено устройство

Вътрешна памет

5000 измервателни групи

Работни условия

0 - 50°C / 0 - 85% RH

Условия за съхранение

-10 - 60°C / 0 - 85% RH

Размери

85 х 75 х 155 мм

Тегло

195 g

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG