LS120, Измервател на UV енергия

Каталожен № LS120.
LS120, Измервател на UV енергия
Професионален светломер, който може да измерва едновременно енергия, мощност, температура и време. Спектрален обхват 315nm ~ 400nm, λp = 365nm. UV шайбата може да показва кривите на енергия и мощност, да експортира данни и да отпечатва протокола от теста. Този "гарантиран продукт" може да бъде пряко сравним с американския измервателен уред за енергия на EIT и японския измервателен уред за UV енергия на ORC, предназначени за живачна лампа. Намира широко приложение при измерване на UV излагане, втвърдяване с UV лепило, втвърдяване с UV мастило, UV дигитален печат, оптична комуникация, UV 3D печат и други. Подходящ е за измерване на енергия на живачни лампи с високо налягане, халогенни лампи, галиеви лампи, железни лампи, ксенонови лампи и други източници на светлина. Доставя се в куфарче, заедно с USB кабел, AAA батерия 2 бр., Антистатични ръкавици, Отвертка и Ръководство за работа.
Цена: 1 270,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този UV светломер може да измерва едновременно енергия, мощност, температура и време. UV шайбата може да показва кривите на енергия и мощност, да експортира данни и да отпечатва протокола от теста. Този "гарантиран продукт" може да бъде пряко сравним с американския измервателен уред за енергия на EIT и японския измервателен уред за UV енергия на ORC, предназначен за живачна лампа. Това е може би:

 • Първият измервател на UV енергия, който може да показва температурната крива
 • Първият измервател на UV енергия, който може да измерва температура и мощност в реално време
 • Първият измервател на UV енергия с вграден таймер, който точно записва времето за втвърдяване
 • Първият измервател на UV енергия, който може да отпечата протокол от тест чрез USB връзка към компютър

 

Области на приложение

Измервателят на UV енергия LS120 се използва широко при различни UV измервания, това число втвърдяване с UV лепило, втвърдяване с UV мастило, UV дигитален печат, оптична комуникация, UV 3D печат и други полета. Уредът е подходящ за измерване на енергия на живачни лампи с високо налягане, халогенни лампи, галиеви лампи, железни лампи, ксенонови лампи и други източници на светлина. LS120 UV измервател на енергия се използва главно за откриване на 365nm UV живачна лампа с високо налягане, докато LS128 UV измервател на енергия се използва главно за откриване на енергия с дължина на вълната 365nm, 385nm, 395nm и 405nm при UV LED светлинни източници. За разлика от LS130, който също се използва за откриване на 365nm, LS120 може също да измерва температурата в машината за втвърдяване и да показва температурната крива, докато LS130 няма тази функция.

 

Основни характеристики и предимства

 • Истински интелигентен измервател на UV енергия, възможност за четири интерфейса (максимална стойност, стойност в реално време, крива на температурата и крива на мощността).
 • UV интеграторът има USB интерфейс и се доставя с компютърен софтуер. Компютърният софтуер може да чете подробни тестови данни и може да извършва анализ на кривите. Отчетите от тестовете също могат да бъдат разпечатани
 • Високоточен и бързодействащ температурен детектор, наистина динамично измерване на действителната температура в машината за втвърдяване.
 • Вграден топлинен щит, устойчив на висока температура дизайн. Измервателят на UV енергия може да работи в среда от 100 градуса по Целзий за дълго време.
 • Вградена памет с голям капацитет.
 • Вграденият таймер може точно да записва времето за UV втвърдяване.
 • 2048 пъти / секунда високоскоростно събиране на данни.
 • Два режима на измерване, автоматичен режим на измерване и ръчен режим, подходящи за различни приложения
 • Съхранените данни няма да бъдат загубени при изключване на захранването. Последните тестови данни ще се покажат автоматично при включване на захранването. Изтриването на данните става само ръчно.
 • Висока точност.
 • Възможност за различни настройки само с два бутона.

 

Обхват на доставката:

Доставя се в куфарче, заедно с USB кабел, AAA батерия 2 бр., Антистатични ръкавици, Отвертка и Ръководство за работа.

 

Спецификации

Измервани параметри

Интензитет на UV светлината, енергията и температурата на живачна лампа с високо налягане

Спектрален обхват

315nm … 400nm, λp = 365nm

Обхват на измерване на мощността

0 … 2000 mW/cm²

Резолюция - мощност

0.1 mW/cm²

Обхват на измерване на енергията

0 … 999999mJ/cm²

Точност - енергия

±10%, ±5% (типично)

Обхват на измерване на температурата

-55°C … +125°C

Пробонабиране

2048 times/second

Интервал за съхранение на данни

2 times/second

Период на запис

32 min

Захранване

2бр. AAA алкални сухи батерии

Екран

dot matrix LCD

Размери

Диаметър 120 mm и дебелина 13 mm

Тегло

327 g

 

 

Видео1

Видео2

Видео3

Как да изберем подходящ измервател на UV енергия?

Модел

LS120

LS130

LS128

LS131

Приложение

Живачна лампа с високо налягане

UV LED  (365, 385, 395, 405nm, etc.)

Спектрален отговор

315-400nm,λp=365nm

340-420nm, калибриран при 395nm UV LED

Обхват на мощността

0-2000mW/cm²

0-40000mW/cm²

Резолюция

0.1mW/cm²

1mW/cm²

Софтуер за компютър

Стойност на UV мощността

Стойност на UV енергията

Продължителност на тестването

Температура

 

 

Позиция на сензора

Задната част на екрана

От страна на екрана

Задната част на екрана

От страна на екрана

Как да използваме измервателите на UV енергия?

Ултравиолетовият измервател на енергия е инструмент, използван за откриване на ултравиолетовата енергия на ултравиолетовия източник на светлина в оборудване като машина за втвърдяване и машина за експозиция. Обикновено се използва в UV лепило, излагане на печатни платки, 3D печат и други индустрии.

 

Когато поставя продукта в машината за втвърдяване за втвърдяване, операторът обикновено не знае нито колко време трябва да се втвърди, нито колко висока е интензивността на ултравиолетовото облъчване, за да се постигне желаният ефект на втвърдяване. Ако времето за облъчване е твърде дълго, това може да доведе до неефективност и загуба на ресурси. Недостатъчното време на облъчване или недостатъчната интензивност на облъчване могат да доведат до това продуктът да не отговаря на стандарта.

 

Освен това самият източник на ултравиолетова светлина ще бъде атенюиран. Ако не е атенюиран, той може да постигне по-добър ефект на втвърдяване всеки път, когато работи според зададената скорост и продължителност на конвейера. След затихването на източника на светлина обаче интензивността на излъчване ще намалее. Тогава е необходим професионален измервател на UV енергия, който да установи интензивността на UV лъчението и натрупаната стойност на UV енергия в рамките на определен период от време.

Измерватели на UV енерги за живачни лампи и за UV LED

Защо измервателят на UV енергия са разделен на такива, които измерват енергията на живачни лампи и на такива за UV LED?

 

Спектърът на живачната лампа и LED източника на светлина са различни. Трябва да изберем инструмента със спектралния диапазон на реакция, който съответства на спектъра на светлинния източник. В противен случай измерените данни не са точни.

 

Повечето от измервателите на UV енергия на пазара са предназначени за живачни лампи с високо налягане. Те са подходящи само за измерване на стойностите на енергия и интензивност при дължина на вълната от 365 nm.

 

Светодиодният източник на светлина (UV LE) има различни ленти като 365 nm, 385 nm, 395 nm, 405 nm и др. Затова за LED източниците на светлина са необходими LED специфични измерватели на UV енергията.

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG