Серни ленти за опушване

Каталожен № Sulfur Stick.
Серни ленти за опушване
Серни ленти за опушване на дъбови бъчви. Размери 20 х 2,5 cm. С една лента могат да се третират до 2-3 големи бъчви. Опушването се прилага, когато не използвате вашите бъчви, за да се предотврати образуването на оцетни бактерии. Лентата се запалва, окачва през отвора на бъчвата с помощта на тел или друг незапалим материал, след 5 минути отстранява, след което бъчвата се затваря плътно. Доставят се в опаковка, съдържаща 10 ленти.
Цена: 65,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Тези серни ленти се използват, когато не използвате вашите бъчви, за да се предотврати образуването на оцетни бактерии. Можете да използвате една лента на месец за една бъчва. Запалете лентата, окачете я на около половината от отвора на бъчвата с помощта на тел или друг незапалим материал и поставете така че лентата да се задържи добре на мястото на окачване. След 5 минути отстранете сярната лента (внимавайте да не се изгорите) и плътно затворете бъчвата. Изплакнете добре бъчвата, преди да я използвате отново.

 

Както е известно при изгарянето на лентата в бъчвата се образува серен двуокис (SO2, серен диоксид), който запълва празното пространство на бъчвата. Една част от оксида се свързва с влагата по дъгите и се образува серниста киселина, която заедно със серния двуокис осъществява дезинфекцията. Това се постига, когато напушването става веднага след измиване на бъчвата и дъгите са влажни. За препоръчване е празните бъчви да се напушват периодично през 2-3 месеца.

 

Напушването може да стане и с фенер, като в него върху метална поставка се сярната лента. Поставя се върху бъчвата така, че отдушникът да влезе през враната в бъчвата. Запалва се лентата. Образувалият се серен двуокис влиза в бъчвата. Когато от отвора на бъчвата започне да излиза пушек, фенерът се премества на друга бъчва, а отвора се запушва плътно с дървена тапа.

 

След напушване на бъчвите не бива да се стои в помещението, защото излезлият от тях серен двуокис е силно задушлив и може да предизвика главоболие. Ето защо след напушване на бъчвите веднага се излиза от помещението.

 

Трябва да се запомни, че съдове (бурета и бъчви), в които е съхранявана ракия, не се напушват.

 

Серните ленти могат да се използват в индустриалните амонячни хладилни системи за откриване на незначителни течове на амоняк. Сярната лента свети и тлее, нещо като конуса, който се използва за запалване на фойерверки. Цветът на серния дим се използва за откриване на теч. Когато няма амоняк, димът е безцветен, но когато има амоняк, комбинираните пари от сяра и амоняк образуват бял дим. Серните пръчки се използват за откриване на течове на амоняк в продължение на поне 100 години.

 

Размери на лентите:

  • Дължина: 20 cm
  • Широчина: 2,5 cm
  • Цвят: бледо жълт

 

Доставят се в затворена прозрачна опаковка, 10 бр.

 

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG