SWM 5000, Влагомер за почва

Каталожен № SWM 5000.
SWM 5000, Влагомер за почва
Преносима автоматизираната система за измерване съдържанието на вода в почвата. Използва честотно рефлектометричен метод (FDR). Обхват на измерване от 0 до 50% VWC. Измерва и показва едновременно температурата на почвата (0°C ~ +60°C). Здрава измервателна сонда от неръждаема стомана с размери дължина 1000 мм и Ø 20 мм. Минимална дълбочина на измерване 10 cm. Възможност за управление на измерването с безплатно приложение от смарт-телефон. Доставя се заедно със сондата и ръководство за работа.
Цена: 1 990,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този преносим ръчен инструмент е предназначен да измерва влажността на почвата в обемни проценти (VWC, обемно водно съдържание) и температура в °C с помощта на 1 м дълга сонда от неръждаема стомана.

 

Уредът има 5-пинов интерфейс с вградена ключалка в съответствие с DIN 41524 за свързване на сондата SWP 5000-1 към измервателя. Сондите се разпознава автоматично и измерванията се показват на графичния дисплей.

 

Измерванията се управляват от менюто чрез:

  • графичният дисплей и клавиатурата на инструмента, или
  • смартфон (Bluetooth връзка) с приложението „SWM Companion“, или
  • Паралелно и от двете

 

Влажността на почвата се определя чрез рефлектометрията на честотната област (FDR). Този метод използва свойството на водата да променя относително линейно стойността на електрически кондензатор и по този начин честотата на високочестотния осцилатор. FDR има предимството тъй както твърдите вещества (пясък, глинеста почва, компост и др.), намиращи се в почвата, както и електропроводимостта на водата (соленост) оказват само малко влияние върху резултата от измерването и могат да бъдат компенсирани.

 

Както сензорът за влажност с високочестотния си осцилатор, така и температурният (NTC) сензор са разположени и вградени в предната част на измервателната пробивна сонда.

 

Измервателната сонда е от неръждаема стомана, която се натиска хидравлично или ръчно в земята. Сондата има дължина 1000 мм, диаметър Ø 20 мм и маркировка на 100 mm от нейния край, което позволява лесно да бъде определена дълбочината на вкарване в почвата.

 

Доставя се заедно с измервателна сонда от неръждаема стомана с дължина 1000 mm и диаметър Ø 20 mm.

 

Спецификации

Корпус

Измервател: устойчив на пръски, IP40

Сонда: неръждаема стомана

Работна температура

0°C до +40°C

Дисплей

54 × 32 мм; 128 × 64 пиксела

Вход

5-пинов DIN контакт

Батерия

9 V батерия

Време за измерване

2 s за влага и температура

Вътрешна памет

3440 измерени стойности

Цикъл на измерване

регулируем от 1 мин до 24 часа

Работа с мобилен телефон

с приложението „SWM Companion“ (Android, iOS)

Връзка с мобилен телефон

чрез Bluetooth 4.2 (2.4 GHz)

Езици на менюто

немски, английски, руски

Размери

83 × 180 × 55 мм

Тегло

330 g

Обхват на измерване

влагата в почвата: 0 - 50% VWC

температура: 0°C до +60°C

Резолюция

влагата в почвата: 0,1% VWC

температура: 0,1°C

Точност

Влага на почвата: ±5% от измерената стойност

температура: ±0,5°C

Метод на измерване

влагата в почвата: FDR

температура: NTC

Калибриране

влагата в почвата: чрез софтуер

  • за 0% във въздух
  • 50% VWC във вода

температура: не е необходимо (вътрешен сензор)

Размери

Измервател: 83 × 180 × 55 мм

Сонда: дължина 1000 мм; Ø 20 мм

Тегло

Измервател: 330 g

Сонда: 1,65 ug

Гаранция

12 месеца

Видео

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG