PCE-COM 20, Тестер за проводимост за цветни метали

Каталожен № PCE-COM 20.
PCE-COM 20, Тестер за проводимост за цветни метали
Преносим уред за измерване проводимост на цветни метали. Обхват на измерване до 112% IACS или 65 MS/m с температурна компенсация. Вътрешна памет, Компютър софтуер и 60 kHz работна честота. Използва вихрови токове за определяне на електропроводимостта на цветни метали като алуминий, мед, титан, магнезий или бронз. Доставя се в куфарче заедно със сонда за измерване, комплект калибриращи плочи (титан 1,03% IACS, бронз 8,11% IACS и мед 100% IACS), софтуер, USB към RS-232 кабел за данни, адаптер за зареждане и ръководство за работа.
Цена: 11 620,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

 

Както е известно, тестът за проводимост е част от неразрушителното изпитване (NDT) на материалите. Проводимостта на материала описва способността му да провежда електрически ток. Проводимостта винаги присъства, когато вътре в материала има свободни носители на заряд, като електрони или йони. Това може да бъде ясно обяснено на примера с метални материали. Металите се състоят (в идеалния случай) от симетрично разпределена кристална решетъчна структура, възлите на която се състоят от атоми или йони или молекули. В тази структура на мрежата има свободно подвижен електронен газ, който при определена посока на движение се нарича електрически ток. От това следва, че проводимостта представлява не само материална характеристика във връзка с електрическия ток, но също така отваря възможността за косвено определяне на допълнителни свойства на материала. Ако структурата на кристалната решетка е нарушена, например от чужди включвания, дефекти в материала, големи части или други компоненти от сплав, проводимостта се променя в зависимост от степента на изкривяване на решетката. По този начин тестът за проводимост позволява непряко откриване на дефекти в материалите и техните свойства. Следователно изпитването на проводимост намира своето приложение при преглед на съставите от сплави (сортиране на материали), при оценката на свойствата на твърдост, когато има съмнения за дефекти на материала като износване или напукване или при контрола на качеството за класифициране на детайлите.

 

PCE-COM 20 тестерът за проводимост за цветни метали има широк обхват на измерване до 112% IACS или 65 MS/m. Той е преносим ръчен тестер за неразрушима проводимост за метали. Това устройство за неразрушаващо изпитване (NDT) използва вихрови токове за определяне на електропроводимостта на цветни метали като алуминий и мед.

 

С работна честота от 60 kHz, измервателят на проводимостта има обхват на измерване от 0,51 до 112% IACS с точност +/- 0,5% при 20°C с разделителна способност до 0,01% IACS, автоматична температурна компенсация (ATC). По този начин устройството осигурява бързи, лесни, точни и възпроизводими измервания на покрити или корозирали парчета при промяна на околните условия.

 

Измерването на електропроводимостта на цветни метали, като алуминий, мед, титан, магнезий или бронз, е необходимо при приложения, включващи електрически проводници и характеризиране на сплави. Типичните области на приложение са оценката на разликите в якостта на термично обработени или втвърдени материали, изпитването на автентичността на монетни сплави, проверката на нехомогенността на сплавите в критични компоненти и сортирането на материалите.

 

Измервателят на проводимостта се захранва от вътрешна батерия, която може да се зарежда чрез интерфейса в долната част на устройството. В допълнение към връзката за адаптера за зареждане, има USB интерфейс, позволяващ прехвърлянето на измервателни данни към компютър за по -подробен анализ.

 

Основни характеристики и предимства

 • Принцип на измерване на вихрови токове
 • За цветни метали и сплави
 • Изпитване без разрушаване (NDT)
 • 60 kHz работна честота
 • Голям обхват на измерване до 112% IACS или 65 MS/m
 • Памет за до 500 групи измервания
 • Автоматична температурна компенсация (ATC)
 • Автоматично калибриране
 • Регулируема подсветка
 • Вътрешна акумулаторна батерия
 • Удобен за работа
 • Доставя се със стандартни проби от титан 1,03% IACS, бронз 8,11% IACS и мед 100% IACS

 

Обхват на доставката:

1 x PCE -COM 20 измервател на проводимостта на метали

1 х сонда за измерване

1 х комплект калибриращи плочи (титан 1,03% IACS, бронз 8,11% IACS и мед 100% IACS)

1 x съвместим с компютър софтуер

1 x USB към RS-232 кабел за данни

1 x адаптер за зареждане

1 x Шестостен ключ

1 x калъф за носене

1 x Ръководство за работа

 

Спецификации

Работна честота

60 kHz, синусоида

Обхват на измерване на проводимостта

0,51% IACS ... 112% IACS

0,3 MS/m ... 65 MS/m

Обхват на измерване на резистентност

0,015388 ... 3,33333 Ω•mm²/m

Резолюция на измерване на проводимост

0,01% IACS (при <51% IACS)

0,1% IACS (при 51% IACS ... 112% IACS)

Точност на измерване на проводимостта

± 0,5% при 20°C

± 1% в диапазона 0 ... 40°C

Обхват на измерване на температурата

0 ... 50°C

Точност на измерване на температурата

± 0,5°С

Температурна компенсация

Автоматичното

Работни условия

0 ~. 50°C / 0 ~ 95% (RH)

Екран

LCD дисплей, с подсветка

Езици на менюто

английски, немски, китайски (опростен)

Захранване

Вътрешна, акумулаторна батерия

Диаметър на сондата

14 mm / ≈ 0.55 in

Вътрешна памет

до 500 групи измервателни стойности

Интерфейс за данни

USB порт

Размери

≈ 220 x 95 x 35 мм

Тегло

≈ 415 g

Гаранция

12 месеца

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG