PCT-210, Ръчен почвен тест-кит за pH, N, P и K - 80 теста

Каталожен № PCT210.
PCT-210, Ръчен почвен тест-кит за pH, N, P и K - 80 теста
Комплект за изпитване на почвата – рН, азот (N), фосфор (P) и калий (K) - 80 теста. Основно приложение за почва, където ще засадите храсти, трайни насаждения, зеленчуци или плодове. Доставя се с аксесоари за общо 4X20 теста и ръководство за работа.
Цена: 185,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този почвен тест-комплект е предназначен за измерване на pH, N (азот), P (фосфор) и K (калий)

 

Как работи?

Работата с теста е лесна: за да тествате почвата в градински лехи, където ще засадите храсти, трайни насаждения, зеленчуци или плодове, трябва да изкопайте 10 см и да вземете малка проба на това ниво. За тревни площи, едногодишни и стайни растения вземете пробата от почвата се взема от ниво 5 - 8 см под повърхността на почвата. Поставете почвената си проба в чист съд. Разбийте пробата с мистрия или лъжица и я оставете да изсъхне по естествен начин. Това не е от съществено значение, но улеснява работата. Отстранете всички малки камъни, органични материали като трева, плевели или корени и твърди частици вар. След това натрошете пробата на ситно и я разбъркайте добре.

  • рН ТЕСТ: 1. Поставяте сухата натрошена почва в епруветка до 1 ml. маркирайте. Добавете една лъжица бариев сулфат. 2. Добавяте разтвора за изпитване на рН към 2,5 ml. маркирайте. Затворете тръбата. 3. Разклащате епруветката старателно. 4. Поставяте епруветката надолу и я оставете да се утаи за около 5 минути. Сравнявате цвета на епруветката с цветовете на диаграмата за отчитане на рН, за да видите резултата.
  • N, P И K ИЗПИТВАНИЯ: 1. Напълвате цевта на филтриращото устройство със суха и натрошена проба от почвата до необходимото ниво. 2. Добавете подходящите тестови разтвори. 3. Поставяте буталото точно в цевта на филтриращото устройство и внимателно разклащате за 30 секунди. Натискате бавно буталото надолу, докато само докосне почвата/тестовия разтвор в цевта. 4. Поставяте капачката на филтриращото устройство и я завивате бавно, докато видите, че разтворът се филтрира от цевта в буталото. 5. Когато в буталото има достатъчно разтвор, развийте и свалете капачката на филтриращото устройство и излейте разтвора от буталото в епруветка до 1 ml. бележка. Завършвате теста със специфичните инструкции за N, P и K.

 

Доставя се с аксесоари за общо 4X20 теста и ръководство за работа.

 

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/https://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipment
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG