CHEM-POL Поляриметър

Каталожен № CHEM-POL .
CHEM-POL Поляриметър
Вертикален поляриметър за измерване на въртенето на поляризирана светлина, причинено от оптично активни органични, неорганични или биологични съединение. Може да се използва за определяне на отличителните свойства на тези вещества, без химическо модифициране или разрушаване на пробата. Доставя си заедно с една оптична тръба и ръководство за работа.
Цена: 1 425,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този поляриметър използва светодиоден източник, фиксиран поляризатор и въртящ се поляризатор (наричан още анализатор) за откриване на промени в ротацията на равнинно поляризирана светлина в присъствието на оптично активно съединение. Поляриметърът използва светлинен сензор и двупосочен оптичен енкодер за откриване на количеството светлина, преминаващо през пробата при всеки ъгъл, тъй като анализаторът се завърта ръчно. Получава се графика, която показва ясна промяна в поляризацията на светлината по отношение на ъгъла. Това позволява на потребителя да определи различни характеристики, включително идентичността на химичното съединение, което се изследва. Падащата неполяризирана светлина се предава чрез фиксиран поляризатор, който позволява само определена ориентация на светлината в пробата. След това пробата завърта светлината с уникален ъгъл. При въртенето на поляризатора-анализатор въртящата се светлина се предава максимално при този уникален ъгъл, което позволява на потребителя да определи свойствата на пробата. А(+) енантиомерът върти равнината на линейно поляризирана светлина по посока на часовниковата стрелка, dextro. А(-) енантиомерът върти равнината обратно на часовниковата стрелка, levo.

 

Потенциални приложения

По-долу е даден частичен списък на дейностите и експериментите, които могат да бъдат извършени с помощта на този поляриметър:

  • Определете чистотата на захарния разтвор чрез оптично въртене.
  • Охарактеризирайте чистотата на органични и неорганични синтези, даващи хирални продукти.
  • Определете енантиометричната чистота на оптично активните съединения.
  • Разреждане на рацемични смеси.
  • Изследване на кинетиката на киселинно катализирана или ензимно катализирана хидролиза.
  • Проучване на оптичната активност на аминокиселините.
  • Проучване на реакциите на природните продукти чрез оптично въртене.

 

Доставя си заедно с една оптична тръба и ръководство за работа.

 

Съвместим интерфейс и софтуер

Интерфейс

Софтуер

Graphical Analysis 4 for Computers

Logger Pro

LabQuest Mini

В момента не е съвместим
очаква се наскоро

Пълна съвместимост

LabQuest 2

Пълна съвместимост

Пълна съвместимост

LabQuest Stream

В момента не е съвместим
очаква се наскоро

Пълна съвместимост

Спецификации

Разделителна способност на енкодера

0.25°

Точност (оптичното въртене)

±1°

Оптичен енкодер

Двупосочен, 360 цикъла на оборот

Дължина на вълната на LED (номинална)

589 nm

Оптична тръба

Стъклена тръба с плоско дъно

Ø 20 mm вътрешен диаметър x 150 mm височина

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG