COMBI 6000, Влагомер за почва

Каталожен № COMBI6000_SMT100.
COMBI 6000, Влагомер за почва
Ръчен преносим измервателен уред за влага на почвата с помощта на външна сонда SMT100. Обхват на измерване от 0 до 100 % обемно водно съдържание. Измервателната част на сондата е около е с дължина 113 мм. Влагомерът намира широко лабораторно и полево приложение, например за общи селскостопански и градинарски работи, разсадници: производство на саксийни и контейнерни растения, голф игрища, напояване на спортни площадки, университети и изследователски институции, хидропоника и др. Доставя се заедно със сондата и всичко необходимо за незабовно започване на работа.
Цена: 730,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този ръчен измервателен уред се използва за проверка на влагата на почвата. Това е един универсален ръчен измервателен уред за сензор, към който освен сондата за влажност на почвата могат да бъдат включвани и сонда за температура на почвата.

 

Уредът притежава голям LCD дисплей, клавиатура от фолио с един бутон за най-лесна работа, ултра ниска консумация на енергия за удължен живот на батерията, компактен, функционален и здрав дизайн, базиран на печатни платки. Корпусът и кабелът са водоуплътнени.

 

Измервателната сонда за влага на почвата, модел SMT100 съчетава предимствата на евтините FDR сензорни системи с точността на TDR системата. Подобно на TDR, тя измерва времето за пътуване на сигнала, за да определи диелектричната константа на почвата. И подобно на FDR, тя преобразува тази диелектрична константа в лесна за измерване честота. Но за разлика от FDR, тя не използва кондензатор, а използва пръстен осцилатор, за да трансформира времето за пътуване на сигнала в честота на измерване. Получената честота (>100 MHz) е достатъчно висока, за да работи добре дори в глинести почви. SMT100 има широк обхват на измерване. Не изисква поддръжка и е устойчива на замръзване. С кратко време за реакция и ниско смущение от солеността, тя може да бъде използвана и за дългосрочно наблюдение.

 

Спецификации

Измервател

COMBI 6000

Кутия

IP40 защитено здраво полево устройство

Интерфейс

По избор RS485 с TBUS, RS485 с Modbus или SDI-12

Захранване

9 V батерия

Конектор за сонди

5-пинов тип DIN

Размери

184 мм x 85 мм x 55 мм

 

 

Измервателна сонда

SMT100

Обща дължина на сензора

182 мм

Дължина на зеленото поле за измерване

113 мм

Ширина на зеленото поле за измерване

30 мм

Дебелина на зеленото поле за измерване

1,6 мм

Стандартна дължина на кабела

10 m

Спецификация на кабела

4 x 0,25 mm2

Материал на кабелната обвивка

много здрав полиуретан (PUR)

Честота на измерване

> 150 MHz

Принцип на измерване

TDT (предаване във времевия домейн)

Сигнал за измерване

симетричен, биполярен диференциал

Обхват на измерване

0 – 100 % VWC (обемно водно съдържание)

Точно измерване на влажността на почвата

±2% в референтна почва до 50% VWC

±3% в референтна почва до 100% VWC

Тегло вкл. 10м кабел

ок. 255 g

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG