BioPoint, Влагомер за биогорива (дървени пелети и стърготини)

Каталожен № Biopoint.
BioPoint, Влагомер за биогорива (дървени пелети и стърготини)
Преносим, високоефективен влагомер за биогорива, като дървени пелети и дървени стърготини. Обхват на измерване от 4,5% до 67% влага в зависимост от вида биогориво. Ергономична дръжка и дисплей със задно осветление и автоматична температурна компенсация (от 0 до 50 ºC). Доставя се в калъф заедно с батерия и ръководство за работа.
Цена: 660,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този специално проектиран влагомер за биогорива се отличава със своята ергономичност, надеждност, комфорт и лекота на използване. Той се използва за определяне на водното съдържание в дървесни пелети или дървени стърготини, за да определи правилното съдържание на вода в горивната маса, като по този начин осигурява най-чистото изгаряне и най-високо извличане на енергия. Biopoint се използва и за редовно измерване на влагата по време на съхранение, преди употреба.

 

Biopoint е здрав инструмент с вградена тестова клетка от полиран алуминий и корпус от удароустойчива ABS пластмаса. Предлага се в удароустойчив калъф, така че можете да го вземете със себе си на трактора, в гората и т.н.

 

Biopoint е фабрично калибриран за дървесни пелети и дървени стърготини както от твърда, така и от иглолистна дървесина. Скалите за калибриране се съставят с помощта на проби от дървесина, отгледана при нормални условия.

 

Изключително лесен за работа:

 1. Включвате уреда, като натискате бутона ON. Използвайте клавишите със стрелки, за да изберете вид био гориво.
 2. Напълнете тестовата/измервателната клетка/камера с измервания материал.
 3. Завивате капака на измервателната камера, докато индикаторът за налягане се изравни с горната част на капака.
 4. Натиснете бутона TEST и прочетете съдържанието на влага директно от дисплея.

 

Принцип на измерване

Biopoint измерва съдържанието на влага в дървесната проба, използвайки висока честота. Точната стойност на влажността се изчислява с помощта на усъвършенствана техника за измерване, разработена чрез дългогодишен практически опит. Функциите за компресия и автоматична температурна компенсация гарантират висока надеждност на Biopoint за управление на влагата на биогорива, дървесни пелети и дървени стърготини.

 

Усредняване на измерванията

Променящият се характер на свойствата на дървесината, когато те са току-що отсечени или по време на съхранение, прави средните показания значително предимство. Прясно отсечената дървесина често има по-голяма променливост в сравнение с дървесината, съхранявана за известно време. Грешките често са ±0,5% и могат да бъдат по-големи при много мокри, много сухи или прясно нарязани дърва. Biopoint може да се използва за бързо извършване на няколко отделни измервания. Четири до пет показания автоматично ще бъдат използвани за изчисляване на надеждна средна стойност. Чрез използване на средна стойност и настройка на калибрирането, точността може да бъде по-добра от ±0,5%, в нормалния диапазон на влажност.

 

Основни характеристики и предимства

 • Надеждно и бързо измерване на влажността на дървени пелети и стърготини
 • Удобен, здрав и лесен за работа
 • Калибриран е за дървесни пелети и дървени стърготини както от твърда, така и от иглолистна дървесина
 • Цифрово отчитане с точност до една десетична запетая
 • Комбинирана тестова клетка и компресионно устройство
 • Автоматична температурна компенсация
 • Автоматично изчисляване на средната стойност
 • Индивидуално калибриране за всички био типове
 • Може да се актуализира с нови скали за влажност
 • Дисплей с подсветка за лесно четене; 2-редов LCD с подсветка
 • Комбинирана тестова клетка и компресионно устройство
 • Измервателна клетка от полиран алуминий
 • Ергономичен захват
 • Корпус от удароустойчива ABS пластмаса
 • Изобретен и произведен в Дания

 

Доставя се в калъф заедно с батерия и ръководство за работа.

 

Спецификации

Обхват на измерване (влага)

4,5 % до 67 % в зависимост от вида биогориво

Работна температура

0 до 50ºC

Резолюция

0,1% влага

Температурна компенсация

Автоматична

Захранване

Батерия: 9 V алкална

Екран

2-редов LCD с подсветка

Размери

21 x 7,5 x 7,5 см

Тегло

1,5 кг

Гаранция

12 месеца

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/http://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/proges-plushttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipment
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG