SMT 50, Сонда за влага на почвата

Каталожен № SMT 50.
SMT 50, Сонда за влага на почвата
Достъпен сензор за влага и температура на почвата. Обхват на измерване от 0 до 50 % VWC (обемна влажност) и от -20 до +85°C (температура). Компактен, функционален, здрав, водоустойчив. Не изисква поддръжка и е устойчив на замръзване. С кратко време за реакция и ниско смущение от солеността, той е проектиран за дългосрочно наблюдение за влагата на почвата. Доставя се заедно с 10 метра кабел.
Цена: 170,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този капацитивен сензор (SMT50) е предназначен непрекъснато да измерва влага и температура на почвата. SMT50 е здрав, издръжлив и не изисква поддръжка.

 

Както е известно, капацитивните сензори за влажност на почвата предлагат редица технически предимства пред другите методи за измерване. Те реагират незабавно на промяна в почвената влага и нямат метални електроди, които да влизат в контакт със земята. Следователно корозия е изключена.

 

Капацитивните сензори за влажност на почвата генерират електрическо поле около своите измервателни електроди. Полето прониква в заобикалящата почва. Измервателната електроника на сензора определя резултантния електрически капацитет на електродите. Колкото по-високо е съдържанието на вода в почвата, толкова по-голям е измервателният капацитет на сензора. Тази измерена стойност се обработва допълнително вътрешно от микроконтролер и се извежда като линеен сигнал за напрежение на изхода. Температурата се измерва от допълнителен интегриран температурен сензор. Температурният сензор се намира в черния корпус на сензора. За да може да се измери температурата, целият сензор, включително черния корпус, трябва да бъде поставен в пода.

 

Доставя се заедно с 10 метра кабел

Спецификации

Измервани величини

Влага на почвата

Температура на почвата

Обхват на измерване

Влага: 0 … 50% VWC (обемно водно съдържание)

Температура: -20 … +85°C

Точност

Влага: ± 2% VWC в минерални почви с умерена соленост

Температура: ± 0,8°C

Резолюция

Влага: 8 бита = 0,2% VWC обемно водно съдържание

Температура: 10 mV/°C

Изходящи сигнали

Влага: 0 - 3 V линейно

Температура: 0,5 V + (Температура в °C) • 0,01 V / °C

Време за стартиране

300 ms

Изходно съпротивление

10 kOhm

Захранване

3,3 - 30 V DC, 2,7 mA

Дължина на кабела

10м

Размери на сензора

13,5 см х 2,15 см

Съвместимост

Всеки регистратор с подходяща мощност и подходящи аналогови входове

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG