SEU-RDU-O2, Алармена система за кислород

Каталожен № RAD-0002.
SEU-RDU-O2, Алармена система за кислород
Стационарна алармена система за безопасност при изчерпване на кислорода. Състои се от газ-анализатор (сензор), който следи в реално време нивото на кислород и дистанционен дисплей, на който се показват измерените нива на кислорода. Звукова и мигаща аларма на сензора и дистанционния дисплей. Лесен за инсталиране, не изисква поддръжка. Три потребителски конфигурируеми аларми. Дистанционният дисплей може да се монтира на разстояние до 90 метра. Стандартен 4-20mA изход и 3 релета за управление на вентилатори или аларми извън обекта. Доставя се с всичко необходимо за инсталиране и пускане в действие.
Цена: 2 885,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Тази стационарна алармена система е проектирана да открива изчерпването на кислорода в затворени пространства и да предупреждава обитателите за ниски нива на кислород. Ниските концентрации на кислород в затворени пространства са опасни и могат да доведат до здравословни проблеми, вариращи от главоболие и умора до задушаване и смърт.

 

Системата има както звукови, така и визуални аларми, които се активират, когато концентрацията на кислород е по-ниска от предварително зададените алармени нива. При измерване на ниски нива на кислород се активират също три (3) релета, които могат да се използват за включване на вентилатор или друга система за обработка на въздуха в затвореното пространство, за да се подобри концентрацията на КИСЛОРОД.

 

Алармената система се състои от един газ-анализатор (сензор), който следи в реално време нивото на кислород в измерваната затворена зона и един дистанционен дисплей, който е монтиран извън затворената зона и на който се показват измерените нива на кислорода. Дистанционният дисплей позволява да видите предупреждение, преди да влезете в затворена зона. По желание системата може да роботи с до три дистанционни дисплея. Големият цифров LCD дисплей на дистанционното устройство, което може да стои на разстояние до 90 метра от газ-сензора показва непрекъснато измерената концентрация на кислород в затворената зона.

 

Алармената система за безопасност при изчерпване на кислорода защитава персонала в затворени помещения в близост до бутилки за съхранение на азот, аргон, амоняк, хлор, пропан, азотен оксид, хелий, аргон или други инертни газове, чийто изтичане може бързо да измести кислорода в помещението и да я направи опасна. RAD-0002 се използва в стотици болници, стаи за ЯМР, фабрики и криогенни съоръжения. Алармата за безопасност при изчерпване на кислорода използва точен, дълготраен оптичен сензор, който гарантира, че няма фалшиви аларми. Той е проектиран за лесен монтаж и години на безпроблемна употреба.

 

Основни характеристики и предимства

  • Отчитане на нивото на кислород в реално време на сензор и дистанционен дисплей
  • Звукова и мигаща аларма на сензора и дистанционния дисплей
  • Лесен за инсталиране, не изисква поддръжка
  • Три потребителски конфигурируеми аларми
  • Дистанционният дисплей може да се монтира на разстояние до 90 метра
  • Допълнително могат да бъдат поставени още два дистанционни монитора
  • 4-20mA и 3 релета за управление на вентилатори или аларми извън обекта

 

Окомплектовка

1. SEU (главен сензорен модул)

2. RDU (дистанционен дисплей)

3. Захранване (предварително свързано)

4. Международен захранващ адаптер (3 броя)

5. Комуникационен кабел CAT 5 (1 бр.)

6. Релейни кабели (3 броя)

7. Предпазна каишка с щепсела (1 брой)

8. Предупредителни знаци

9. Ръководство за потребителя (1 брой)

10. Монтажни скоби (2 броя)

11. Винтове (13 броя)

12. Анкери за стена (12 броя)

13. Щипки за кабели (10 броя)

14. Стробоскопи

Спецификации

Обхват на измерване

0 … 25%

Аларми

19%, 17%, 15% O2 (конфигуриране от потребителя)

Време за реакция на алармата

По-малко от 60 секунди

Работна температура

0°C до 50°C

Захранване

110-240 VAC UL, CE стенен адаптер

24 VDC опция за кабелно захранване

Консумирана мощност

3 вата

Релета

Пиков ток < 2A при 30 VDC или 250 VAC, SPDT

4-20mA изход

Гаранция

12 месеца

Допълнителен дистанционен дисплей

Допълнителен дистанционен дисплей за RAD-0002 алармeна система за кислород.

Използва се за да може да се инсталира на допълнителен вход към измерваната зона. Свързва се със стандартен за индустрията RJ45 Ethernet кабел (не е включен в доставката) за инсталиране на разстояние до 90 метра.

 

Цена: 415,00 лв. без ДДС

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG