KH-тест, Тестер за карбонатната твърдост (KH)

Каталожен № KH-Test.
KH-тест, Тестер за карбонатната твърдост (KH)
Капков тест за прецизно определяне на карбонатната твърдост на прясна и солена вода. Бърз и лесен за използване. Достатъчен за до 100 индивидуални измервания. Тестът KH измерва с точност от 0,5°dH и има обхват на измерване от 0,5 до 21°dH. Доставя се заедно с капков реагент, епруветка (20 mL) и инструкция.
Цена: 40,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този тест се използва за прецизно определяне на карбонатната твърдост в езера. Той е бърз и лесен за използване и е достатъчен за до 100 индивидуални измервания. Тестът KH измерва с точност от 0,5°dH и обхваща обхват на измерване от 0,5 до 21°dH. Една капка индикаторен разтвор съответства на 0,5°dH. Доставя се заедно с капков реагент, епруветка (20 mL) и инструкция.

 

Инструкция за тестване

  1. Напълнете епруветката с 20 ml езерна вода (долна марка).
  2. Бавно добавете индикаторния разтвор на капки при непрекъснато въртене.
  3. Пребройте капките, докато цветът се промени от синьо на жълто и цветът вече не се променя.
  4. Оценка: Една капка индикаторен разтвор съответства на 0,5°dH.
    Брой спадове на индикатора x 0,5 = KH в °dH.
    Ако определената стойност е 5°dH или повече, карбонатната твърдост във водата е достатъчна.
    Ако стойността е под 5°dH, карбонатната твърдост е твърде ниска и трябва да се коригира.

 

За повишаване на твърдостта на водата на езерото препоръчваме TeichFit.

 

Доставя се заедно с капков реагент, епруветка (20 mL) и инструкция.

 

Твърдост на водата

Твърдостта на водата зависи от концентрацията на солите в нея. Колкото по-голяма е тяхната концентрация, толкова по-твърда е водата. Количеството и вида на солите разтворени във водата зависи изцяло от това през какви почви и скали е минала тя. Твърдостта на водата обикновено се измерва в немски градуси и се отбелязва с °dH.

 

В практиката основно се измерват общата твърдост (GH) и карбонатна твърдост (KH) на водата.

 

Карбонатната твърдост определя количеството на калций и магнезий във водата. Отбелязва се с KH

Общата твърдост  е общото количество на всички видове соли във водата. Отбелязва се с GH

 

За отглеждането на риби и растения пряко значение има само общата твърдост на водата. Вода, която е с обща твърдост 0-6оdH се смята за мека, до 17оdH – средно твърда и над 18оdH –много твърда.

 

Повечето от рибите и растенията в аквариума идват от райони с мека вода, но има и такива – основно от Африка – които са свикнали да живеят в доста твърда вода.

 

Идеалната стойност на KH за езерце с кои е около 5-8оdKH.

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG