AmmoniakAlarm, Амонячна аларма за прясна и солена вода

Каталожен № AmmoniakAlarm.
AmmoniakAlarm, Амонячна аларма за прясна и солена вода
Непрекъснато следене на нивото на амоняка с продължителност една година. Показва нива на амоняк от 0,02 mg/L и по този начин помага за забелязване на критично високи стойности. Особено подходящ за езера и аквариуми. Подходящ за прясна и морска вода.
Цена: 55,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този тест (AmmoniaAlarm) е изключително чувствителен дългосрочен тест за непрекъснат мониторинг на амоняк (NH3) в солена и прясна вода. В центъра на цветовата скала е сензор, който променя цвета си от жълто и зелено до синьо в зависимост от концентрацията на амоняк във водата. Когато се използва правилно, сензорът има експлоатационен живот от поне една година.

 

Благодарение на вендуза, закрепването е много лесно.

 

Амонячната аларма може да се използва в няколко езера или аквариуми един след друг.

 

Алармата за амоняк показва нива на амоняк от 0,02 mg/L и по този начин помага за забелязване на критично високи стойности.

 

AmmoniaAlarm непрекъснато открива амоняк във водата със закъснение от около 15 минути (след около 4 часа, ако стойностите на pH паднат). Източниците на светлина с по-силен червен компонент намаляват видимата чувствителност на блока за анализ.

 

Само 0,02 mg/L амоняк (NH3) са достатъчни, за да може сензорът да стане зелен.

 

В случай на отравяне с амоняк, продуктите CarbonAdd (напр. TeichFit за езера и AquaStab за аквариуми) се предлагат за незабавна помощ. Те гарантират, че карбонатната твърдост се увеличава и стойността на pH се стабилизира в диапазона между 7,5 и 8,5.

 

Нашата препоръка за приложение

Поставете картата там, където е ясно видима в аквариума, езерото или филтъра. Когато се използва за първи път, може да отнеме няколко дни, докато сензорът се адаптира към водата. Ако във водата няма амоняк, сензорното фолио ще стане жълто или бледо жълто-зелено.

 

От време на време избършете сензора за водорасли и растеж с чиста, мека кърпа. Избягвайте да докосвате сензора с пръсти, тъй като той ще се повреди от контакт с кожни масла. Не използвайте белина, сапун или остри предмети за почистване на сензора. Някои лекарства за декоративни риби могат да обезцветят сензора.

 

Защо трябва да следим нивото на амоняк?

Амонякът е основната причина за рибния стрес, отслабва имунната система и причинява бактериални заболявания. Стойността, която трябва да прочетете при тест за амоняк, трябва да бъде "0". Ако имате някаква друга стойност, трябва да предприемете съответните мерки, за да коригирате ситуацията:

 

Амонякът се при разлагането на органична материя в почви и водоеми. В природата лесно се разгражда до по-безвредни вещества и рядко надвишава токсични количества, но не така стои въпросът в един аквариум. В зависимост от обема вода и органично замърсяване, концентрацията на амоняк може бързо да нарасне и доведе до натравяне на водните обитатели.

 

Нивото на амоняк не трябва да превишава 0.01 мг./л., а при по-високи показатели е необходимо предприемането на стъпки за премахването му, чрез смяна на вода и употребата на препарати за неговото неутрализиране.

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG