FS5, Анализатор на качеството на въздуха

Каталожен № WP-6932 TMT
FS5, Анализатор на качеството на въздуха
Преносим анализатор на прахови частици (PM1.0/PM2.5/PM10), органични съединения на формалдехид (HCHO) и общо количество летливи вещества (TVOC). Интегриран регистратор на данни. Всички записани стойности могат да бъдат прехвърлени и оценени на вашия iPhone / iPad (iOS) или Android устройство с помощта на интелигентното приложение за наблюдение в реално време чрез Bluetooth.
Цена: 395,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този мобилен регистратор на данни лесно можете да откриете опасни замърсявания с прахови частици (PM1.0, PM2.5 и PM10), токсични формалдехидни съединения (HCHO) и органични летливи вещества (TVOC). Всички измерени и записани стойности могат да бъдат удобно прехвърлени и оценени на вашия iPhone / iPad (iOS) или Android устройство с помощта на интелигентното приложение за наблюдение в реално време чрез Bluetooth.

 

Уредът е особено подходящ за преглед на климата в стаята, защото устройството има сензори за температура и влажност. Общото качество на въздуха се сигнализира в допълнение към индивидуалните измерени стойности и на базата на 6 различни цветни LED лентови дисплея (зелен до червен) и 3 символа. Ако качеството на въздуха е в отрицателен диапазон, дисплеят светва червено и се появява икона. Ако качеството на въздуха вече не е приемливо, прозвучава допълнителен сигнал. Устройството е енергийно ефективно. Ако не се извърши никаква операция, устройството ще премине в режим на готовност след прибл. 15 минути, след два часа ще се изключи автоматично.

 

Замърсяване с прахови частици PM1.0 / PM2.5 и PM10

Финият прах се състои от сложна смес от твърди и течни частици и се разделя на различни фракции в зависимост от техния размер. Първичните прахови частици се отделят незабавно при източника. Ако частиците са образувани от газообразни прекурсори като серен и азотен оксид и амоняк, те се наричат вторични прахови частици. Прави се разлика между PM10 с максимален диаметър 10 микрометра (µm) и PM2,5, чийто диаметър е по-малък от 2,5 µm.

 

Финият прах се произвежда предимно от човешкото действие, но може да бъде и от естествен произход, например в резултат на ерозия на почвата. Първичните прахови частици се произвеждат от емисии от моторни превозни средства, електроцентрали и топлофикации, печки и нагреватели в жилищни сгради, при производството на метал и стомана или при работа с насипни материали. Друг важен източник е селското стопанство. Преди всичко, емисиите на амоняк от животинското съдържание допринасят за образуването на вторичен фин прах.

 

От години е известно, че праховите частици могат да причинят сериозни здравословни проблеми. PM10 може да нахлуе в носната кухина, PM2.5, в бронхите и алвеолите. В зависимост от размера и дълбочината на проникване на частиците, ефектите върху здравето са различни. Ефектите включват засилване на симптомите на алергия, увеличаване на астматичните припадъци, респираторни заболявания, отит на средното ухо и рак на белия дроб, причинен от цигарен дим.

 

Формалдехид HCHO

Кой може да бъде наистина сигурен, че не се крие заплаха зад типичната миризма на нови стаи или нови интериорни мебели? Ефектът от изпарението може да доведе до сериозни заболявания. Измерването на формалдехид дава първите прозрения.

 

Критични са ПДЧ и лепените дървени материали като стенни плоскости. Формалдехидът може да се появи в текстил, специални изолационни материали (пяна и смола), лак за нокти, козметика, почистващи и дезинфектанти, бои и цветове.

 

Коя прагова стойност се прилага за формалдехид?

Праговите стойности с неблагоприятно въздействие върху здравето се измерват с „части на милион“ (ppm). Това съответства на единица тегло милиграми на един килограм. При текстилната прагова стойност е 16ppm. В интериора единицата е един милилитър на един кубичен метър. Формалдехидът е одобрен като консервант и трябва да бъде посочен в козметиката, ако концентрацията надвишава 0,05%. Разрешени са 0,1% за артикули за устна хигиена и 0,5% за втвърдител за нокти.

 

Летливи органични съединения TVOC

Летливите органични съединения (TVOC) са група от елементи на замърсители на въздуха, които винаги се срещат в околния въздух. Те са от естествен произход и в стоки за ежедневна употреба. Вътрешните източници на емисии са дървен материал, панели, свещи, отоплителни системи, мебели и обзавеждане, стенни облицовки и килими. Ефекти върху здравето: умора, главоболие, дразнене на очите, носа, гърлото и др. Бензенът е известен канцерогенен.

 

Спецификации

Измервани параметри

Формалдехид HCHO

Летливи органични вещества TVOC (включително бензол)

Прахови частици PM1.0/PM2.5/PM10

Температура

Влажност

Обхват на измерване

HCHO: 0,000~1,999 mg/m³

TVOC (включително бензол): 0,000~9,999 mg/m³

PM1.0/PM2.5/PM10: 0~999µg/m³

Температура: 0~50°C

Влажност: 20~90% RH

Работни условия

5~40°C, <90% RH

Условия за съхранение

0~50°C, <90% RH

Капацитет на батерията

1200mAh

Вход

5.0V/1A

Размери

151mm x 69mm x 45mm

Тегло

170,5гр

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG