Atmotube PRO, Преносимо устройство за качество на въздуха

Каталожен № Atmotube PRO.
Atmotube PRO, Преносимо устройство за качество на въздуха
Преносимо устройство, което следи качеството и безопасността на въздуха, в т.ч. прахови частици (PM1, PM2.5 и PM10), летливи органични съединения (VOC), атмосферно налягане, температура и влажност на въздуха. Създаден, за да повиши осведомеността за качеството на въздуха както на закрито, така и на открито, за да можете да правите правилния избор всеки ден, да живеете по-здравословен живот и ви помага да останете в най-удобната и безопасна среда. Можете да използвате Atmotube PRO с нашето безплатно приложение Atmotube PRO (не са необходими допълнителни плащания или лицензи). Доставя се заедно с USB-C кабел, Карабинер и Ръководство за бърз старт.
Цена: 960,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Описание

Това преносимо модерно устройство е предназначено за проследяване на качеството на въздуха както на закрито, така и на открито. С по-прецизни и надеждни сензори, той точно открива прахови замърсители (PM1, PM2.5 и PM10), като прах, цветен прашец, сажди и спори на мухъл. Измерва замърсяването на въздуха в реално време, причинено от вредни газове и широк спектър от летливи органични съединения (ЛОС) като ацетон, метанол, бензен, етанол, толуен, ксилен и формалдехид. Той също така измерва атмосферно налягане, температура и влажност.

 

Мобилното приложение е безплатно и достъпно за смартфони с iOS и Android. Удобният за потребителя интерфейс показва показанията за качеството на въздуха и ви помага да проследявате историята на измерванията и личния резултат на въздуха. Ако качеството на въздуха падне под определена точка, веднага ще получите предупреждение.

 

Atmotube PRO притежава функционален дизайн и отлична преносимост. Той е наистина мобилен, можете сигурно да закачите своя Atmotube за чантата или колана си и да го вземете със себе си навсякъде. Atmotube PRO винаги е свързан към вашето мобилно устройство и всички събрани данни се показват в нашето мобилно приложение и се споделят анонимно на глобалната карта на качеството на въздуха.

 

Основни характеристики и предимства

 • ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО НА ВЪЗДУХА В РЕАЛНО ВРЕМЕ - постоянно следи околната среда около вас, като точно измерва широк спектър от прахови частици, летливи органични съединения, налягане, температура и влажност на въздуха
 • Открива PM1, PM2.5 и PM10 замърсители, като прах, цветен прашец, сажди и спори на мухъл.
 • Открива летливи органични вещество, като ацетон, метанол, формалдехид и вредни газове.
 • ПРЕНОСИМ И НОСЕЩ: най-компактният тракер за качество на въздуха, който се закача сигурно за чанта или колан, с до 7 дни живот на батерията, така че можете да го носите навсякъде и да тествате замърсяването на въздуха във или извън дома си.
 • МНОГОЦЕЛЕВ: Тестерът за качество на въздуха Atmotube Pro включва също метеорологична станция със сензори за атмосферно налягане, температура и влажност за използване на закрито или на открито.
 • МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ: Удобният за потребителя интерфейс показва показанията за качеството на въздуха, помага за проследяване на историята на измерванията и личния резултат на въздуха. Ако качеството на въздуха падне под определена точка, веднага ще получите предупреждение.
 • За разлика от други устройства за проследяване на качеството на въздуха, които са предназначени само за измерване на качеството на въздуха на открито или закрито, Atmotube PRO е идеално подходящ и за двете. Закрепете го за чантата или раницата си, за да го вземете със себе си или го оставете на маса в дома или офиса си и получете информация в реално време за въздуха около вас.
 • Проектиран да отговаря на вашия начин на живот. Стилен, лек, с дълъг живот на батерията. Atmotube PRO е направен да пасне на динамичния градски начин на живот и да се превърне в ежедневен интелигентен аксесоар.
 • Сензорът за прахови частици (PM), използван в Atmotube PRO, е сертифициран по MCERTS (стандарти за ефективност MCERTS за индикативни монитори за околни частици). Това е първият PM сензор на пазара за потребителски клас с този сертификат.
 • Според полеви и лабораторни тестове, проведени от AQ-SPEC в South Coast AQMD, Atmotube PRO показва изключително точни измервания на прахови частици (>0,88 корелация с оборудване за мониторинг на въздуха от нормативен клас).
 • Продуктът може да се използва при температури между -5°C и 45°C (23°F и 113°F). Избягвайте всякакви екстремни температурни промени. Препоръчителните условия за точни показания са: 0°C до 30°C при по-малко от 85% относителна влажност.
 • Продуктът може да се съхранява при температури между -40°C и 85°C (-40°F и 185°F) и влажност под 85%.
 • СЪВМЕСТИМИ УСТРОЙСТВА:
  iPhone 4S с iOS 9.3 или по-нова версия.
  iPod Touch 5-то поколение
  iPad 3-то поколение с iOS 9.3 и по-нова версия.
  Android OS 4.3 и по-нова версия с поддръжка на Bluetooth 4.0 с ниска енергия (BLE).

 

Atmotube PRO не е медицинско изделие. Това не е професионално устройство за наблюдение на качеството на въздуха; той е предназначен за само за лична употреба и за информационни цели.

 

Какви е VOC?

Летливите органични съединения (VOC, ЛОС) се отделят като газове от определени твърди вещества или течности. Всъщност те могат да се излъчват от широк спектър от продукти, включително бои и лакове, средства за отстраняване на боя, почистващи препарати, домакински продукти като лакове и восък, почистване и дезинфекция, продукти, строителни материали (шперплат и ПДЧ) и обзавеждане, офис оборудване като копирни машини и принтери, лепила и лепила. ЛОС могат да причинят дразнене на очите, носа и гърлото, както и главоболие, загуба на координация и гадене. Те могат също да причинят увреждане на черния дроб, бъбреците и централната нервна система. За някои се подозира или е известно, че причиняват рак.

 

Какви е PM?

Праховите частици (PM), известни още като сажди, са направени от микроскопични твърди частици или течни капчици, които или се излъчват директно във въздуха, или се образуват от замърсители, които се комбинират в атмосферата. PM обикновено се измерва в три диапазона на размерите, които са най-вредни за здравето: PM10, PM2,5 и PM1

 • PM10 или груби прахови частици се отнасят до частици с диаметър по-малък или равен на 10 микрона. Те са около 30 пъти по-малки от ширината на човешки косъм и са достатъчно малки, за да избегнат защитните ни косми в носа и да бъдат вдишвани в белите ни дробове. Източниците на това PM10 включват процеси на смачкване/смилане и прах, раздвижен от превозни средства. Прашец, мухъл и частици от растения и насекоми също се считат за PM10. И накрая, изпаряването на морските пръски също може да доведе до големи частици в крайбрежните райони.
  Опасно ниво: 125 μg/m³ (микрограма на кубичен метър) или повече.
 • PM2,5 или фините частици са с диаметър 2,5 микрометра или по-малък. Фините частици се произвеждат от всички видове горене, включително моторни превозни средства, електроцентрали, изгаряне на дърва в жилищата, горски пожари, селскостопанско изгаряне и някои промишлени процеси. Докато PM10 завършва в белите ви дробове, PM2.5 е по-опасен, тъй като може да се пренесе от белите дробове в кръвта ви. От кръвния ви поток може да се озове навсякъде в тялото ви, като по този начин го прави „невидимия убиец“.
  Опасно ниво: 90 μg/m³ или повече.
 • PM1 – прахови частици с диаметър, по-малък от 1 микрон – е основна подгрупа на PM2.5. Това са изключително фини частици, които са дори по-склонни да достигнат по-дълбоко в дихателната система, отколкото PM2.5. PM1 е страничен продукт от емисии от фабрики, замърсяване от превозни средства, строителни дейности и пътен прах. Той не се разпръсква и остава суспендиран във въздуха, който дишате.
  Опасно ниво: 61 μg/m³ или повече.

 

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG