D118 Ултразвуков разходомер за течност

Каталожен № D118.
D118 Ултразвуков разходомер за течност
Стационарен ултразвуков разходомер със скоби за неинвазивни измервания на пълни тръбопроводи с размери от 25 до 5000 mm. Обхват на измерване от ±0,01 до ±12,00 m/s. Устройството е подходящо за постоянни измервания. Аналоговите и цифровите сигнални изходи позволяват устройството да бъде интегрирано във вашата система за контрол на процеси. Доставя се в комплект с всичко необходимо за незабавен монтаж и започване на измерване.
Цена: 5 600,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този ултразвуков разходомер е предназначен за неинвазивни измервания на пълни тръбопроводи с размери от 25 до 5000 mm DN.

 

Устройството е особено подходящо както за постоянни измервания, така и за временни измервания, благодарение на лесния монтаж.

 

Аналоговите и цифровите сигнални изходи позволяват устройството да бъде интегрирано във вашата система за контрол на процеси. Възможно е също да се комуникира чрез Modbus RTU интерфейс.

 

По желание устройството може да бъде оборудвано с карта за измерване на температурата за измерване на количеството топлина.

 

Подходящ за всички размери тръби от DN25 до DN5000 mm. Материал на тръбите Стомана, Чугун, Мед, PVC, Алуминий, Азбест и Фибростъкло.

 

Дебитомерът може да бъде инсталиран и безпроблемно интегриран без намеса в тръбопроводната система или в производствения процес.

 

Разходомерът може да се използва за измерване на Вода, Морска вода, Керосин, Бензин, Мазут, Суров петрол, Пропан, Бутан, Дизелово масло, Рициново масло, Фъстъчено масло, Алкохол и др.

 

Материалът на тръбите може да бъде от Въглеродна стомана, Неръждаема стомана, Чугун, Мед, PVC, Алуминий, Азбест, Фибростъкло-епоксидна смола и др.

 

Тръбите могат да бъдат не-облицовани или облицовани с Епоксид, Гума, Хоросан, Полипропилен, Полистирол, Полиестер, Полиетилен, Ебонит, Тефлон или др.

 

Резултатите от измерването могат да се показват в освен в мерни единици за скорост, но и в следните мерни единици за дебит: Кубични метри (m3), Литри (L), Галони на САЩ (GAL), Имперски галони (Imp gal), Кубични футове (cf), Барели на САЩ (US bbl), Имперски барели (Imp bbl) и Барели петрол (Oil bbl).

 

Освен това налични са следните единици за време: Ден /Час /Минута /Сек.

 

В сравнение с другите традиционни разходомери или ултразвукови разходомери, D118 работи почти без поддръжка, като същевременно осигурява точни резултати от измерването в продължение на много години.

 

Уредът разполага с удобно за потребителя меню. Параметрите на обхвата на тръбата, материала на тръбата, дебелината на стената на тръбата, изходните сигнали и т.н. могат да бъдат лесно и удобно въведени. Предлагат се британски и метрични мерни единици..

 

Резултатите могат да се разглеждат за последните 64 дни и месеци, както и за последните 5 години.

 

Функция за включване/изключване: позволява преглед на времето и дебита при включване и изключване на захранването 64 пъти. Освен това разходомерът има ръчни или автоматични сесии за корекция..

 

Разходомерът позволява показване на резултатите в Кубични метри, Литри, САЩ галони, Имперски галони, Кубични футове, САЩ Барели, Имперски барели, Петролни варели за следните единици за време: / ден / час / мин. / сек.

 

Основни характеристики и предимства

  • Диапазон на измерване: 0.1-12m/s
  • Размер на тръбата: DN25-DN5000
  • Изход: 4~20mA, Импулсен изход, Реле, RS485 и RS232
  • Захранване: 90 ~ 245 VAC (48 ~ 63 Hz) или 10 ~ 36 VDC.
  • Сензор за тръбен диапазон DN25-DN5000
  • Лесен за четене дисплей
  • Безконтактно измерване
  • Компактен дизайн със скоба

 

 

Охват на доставката

Измервател/Трансмитер D118

Преобразуватели/Сензори C011

Принадлежности за монтаж

Контактен гел

Инструкция за експлоатация

 

Спецификации

Обхват на измерване

±0,01~ ±5 м/сек

Точност

±1% от измерената стойност

Повторяемост

0,3%.

Линейност

±1%.

Размер на тръбата

25mm ~ 1200mm

Измервана течност

Вода, Морска вода, Керосин, Бензин, Мазут, Суров петрол, Пропан, Бутан, Дизелово масло, Рициново масло, Фъстъчено масло, Алкохол и др.

Материали на тръбата

1. Въглеродна стомана

2. PVC

3. Неръждаема стомана

4. Алуминий

5. Мед

6. Ковък чугун

7. Чугун

8. Други

Изходи

Аналогов изход: 0/4 ~ 20 mA, (максимален товар 750

Импулсен изход: 0 ~ 9999 Hz, OCT (мин. и макс. честота се регулира);

Релеен изход: макс. честота 1Hz (1A@125VAC или 2A@30VDC)

Интерфейс

RS232 и RS485

СД карта

Максимален запис: 512 дни.

Времеви интервал на запис: 1 ~ 3600 s

Захранване

90 ~ 245 VAC (48 ~ 63 Hz) или 10 ~ 36 VDC.

Работна температура

Предавател: -10℃~50℃

Флуид: -40℃~80℃

Защита

Предавател: Лят алуминий, IP65

Преобразувател: Капсулиран дизайн, IP68

Кабели

Стандартна/максимална дължина: 9 м/305 м.

Клавиатура

16 (4×4) клавиша с тактилно действие

Дисплей

20×2 решетъчни буквено-цифрови, LCD със задно осветяване

Работна влажност

0 до 99% RH, без кондензация

Тегло

Предавател: 2,15 kg

Преобразувател: 0,9 kg

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG