LS212 Ултразвуков дебеломер (0,8~350mm)

Каталожен № LS212.
LS212 Ултразвуков дебеломер (0,8~350mm)
Преносим ултразвуков дебеломер за измерване дебелината на стените на хомогенни материали като метали, стъкло, керамика, пластмаса и др. Голям обхват на измерване от 0,8 mm до 350 mm (резолюция 0,001mm) и високочувствителна двойна кристална сонда. Два режима на измерване: QC Mode и Statistics Mode. Автоматично превключване на усилването. Идеален за измерване на ефектите от корозия или ерозия при резервоари, тръби или всяка структура, където достъпът е ограничен от едната страна. Доставя се заедно с измервателна сонда (5MHz), батерии, калъф, сертификат и ръководство за работа.
Цена: 600,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този ултразвуковият дебеломер използва принципа на отразено плюс ултразвуково измерване, което е специализирано в измерване на дебелината на материали, които могат да предават ултразвукови вълни като метали (напр. стомана, алуминий, мед и др.), пластмаси, керамика, стъкло и др. Инструментът използва професионален дизайн на времеви чип с разделителна способност до 0,001 mm.

 

Диапазонът на измерване на дебелината на LS212 е от 0,8 mm до 350 mm и е идеален за измерване на ефектите от корозия или ерозия върху резервоари, тръби или всяка структура, където достъпът е ограничен от едната страна.

 

Области на приложение

Както е известно, в много индустрии е важно да се измери дебелината на стената, за да се потвърди състоянието на материала за нормалното функциониране на елементите или безопасността на конструкцията. Ултразвуковият дебеломер LS212 може да се използва широко при тестване на дебелината на различни аксесоари или метални конструкции, за да се провери дали трябва да бъдат ремонтирани или променени, като кораби, резервоари, тръби или стоманена конструкция. Манометърът е приложим за петролна, химическа, металургична, корабостроителна, авиационна и космическа промишленост в различни области.

 

Основни характеристики и предимства

 • Ултразвукова двойна кристална сонда. Сондата за измерване използва двоен кристален преобразувател, състоящ се от два независими кристала, разделени от акустична бариера. Единият кристал изпраща ултразвукови импулси, а другият отговаря за приемането им. Сондата е много чувствителна и може ефективно да намали безпорядъка, а корпусът на сондата е изработен от неръждаема стомана, която е твърда и издръжлива
 • Автоматично превключване на усилването. Някои материали са добри проводници на звука, а други не. За последните, измервателният уред може да превключва свободно усилването, което усилва ултразвуковия сигнал, така че излъчваният импулс да се улавя точно от трансдюсера, докато се разпространява, и да получава точни данни
 • Отличните таймерни чипове осигуряват бързо и точно отчитане. Ултразвуковият измервател на дебелината LS212 изчислява дебелината на материала по скоростта на звука и времето между излъчвания импулс и засеченото ехо, прецизен чип за синхронизиране може да предостави на потребителя точното време за получаване на точните данни.
 • Висока точност, висока разделителна способност. Точността на тестера може да достигне ±0,05 mm, за да се гарантира, че може да премине тестовете на китайския национален авторитетен метрологичен институт. А при тестване на дебелината на материал от 0,8 mm-10 mm, неговата разделителна способност е 0,001 mm
 • Могат да се измерват различни материали. Дебеломерът се използва за измерване на дебелината на метални материали (стомана, желязо, алуминий, мед), неметални предмети (керамика, пластмаса и стъкло) и всякакви други добри ултразвукови проводници, където другата повърхност на материала трябва да е успоредна или коаксиален на измерваната повърхност по време на теста
 • Осигурява скорост на звука на множество материали. LS212 вече съдържа скоростите на няколко обикновени метални (като желязо, мед, алуминий) и неметални материали (пластмаси, керамика, плексиглас), както и други обекти и от потребителя не се изисква да ги намира отделно.
 • Скоростта на звука може да се измери според дебелината. Тестерът може да обърне скоростта на звука на материала въз основа на известната дебелина и резултатите от измерването. И инструментът може да тества неправилни материали от същите компоненти като материала, чиято дебелина може да бъде измерена.
 • Два режима на измерване: QC Mode/Statistics Mode. Ултразвуковият тестер за дебелина LS212 разполага с два режима на измерване: режим на QC и режим на статистика. Това позволява задаване на горни и долни граници за проверка на проблемните зони и по този начин отчитане на максимални, минимални и средни стойности на данните в режим на статистика.
 • Удобен захват с нехлъзгащи се силиконови ключове. Ултразвуков дебеломер LS211, поставен в корпус от ABS пластмаса с неплъзгащи се силиконови клавиши, има удобен захват и лесен за работа.
 • Голям LCD екран. LCD екранът предлага на потребителите релаксиращо изживяване при четене дори в среда със задно осветяване.

 

Окомплектовка

 • Ултразвуков дебеломер, 1 бр.
 • Ултразвуков сдвоена кристална сонда (5MHz), 1бр.
 • 1.5V AA алкална батерия, 2 бр.
 • Контактен гел, 1 бр.
 • Силиконов калъф, 1 бр.
 • Инструкции, 1 бр.
 • Сертификат, 1 бр.

 

Спецификации

Диапазон на измерване

0,8 … 350 мм (45#стомана)

Резолюция

0,8-10 мм: 0,001 мм

10-100 мм: 0,01 мм

100-350 мм: 0,1 мм

Точност

0.8-10mm:±0.05mm

10-350 mm: ±0,5% H, H е стандартната стойност

Скоростта  на звука

Диапазон 1000~9999m/s

Сонда

5MHz Ø10 двукристална сонда

Дисплей

240 * 160 точков матричен LCD

Мерни единици

mm/inch

Захранване

2 бр. 1,5 V AAA алкална батерия

Работни условия

-10~60℃,0~85%RH(Без кондензация)

Условия на съхранение

-10~60℃,0~85%RH(Без кондензация)

Размери

142*72*28 мм

Тегло

около 230 гр.

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG