LS213 Ултразвуков дебеломер (0,8~350mm)

Каталожен № LS213.
LS213 Ултразвуков дебеломер (0,8~350mm)
Преносим ултразвуков дебеломер за измерване дебелината на стените на хомогенни материали като метали, стъкло, керамика, пластмаса и др. Голям обхват на измерване от 0,8 mm до 350 mm (резолюция 0,01mm) и високочувствителна двойна кристална сонда. Два режима на измерване: QC Mode и Statistics Mode. Автоматично превключване на усилването. Идеален за тестване на повечето инженерни материали, включително метали, пластмаси, керамика, стъкло, стъклени влакна и всеки друг добър ултразвуков проводник. Доставя се заедно с измервателна сонда (5MHz), батерии, калъф, сертификат и ръководство за работа.
Цена: 400,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този ултразвуковият дебеломер използва принципа на отразено плюс ултразвуково измерване, което е специализирано в измерване на дебелината на материали, които могат да предават ултразвукови вълни като метали (напр. стомана, алуминий, мед и др.), пластмаси, керамика, стъкло и др. Инструментът използва професионален дизайн на времеви чип с разделителна способност до 0,01 mm.

 

Диапазонът на измерване на дебелината на LS213 е от 0,8 mm до 350 mm и е способен да тества повечето инженерни материали, включително метали, пластмаси, керамика, стъкло, стъклени влакна и всеки друг добър ултразвуков проводник.

 

Области на приложение

Както е известно, в много индустрии е важно да се измери дебелината на стената, за да се потвърди състоянието на материала за нормалното функциониране на елементите или безопасността на конструкцията. Ултразвуковият дебеломер LS213 може да се използва широко при тестване на дебелината на различни аксесоари или метални конструкции, за да се провери дали трябва да бъдат ремонтирани или променени, като кораби, резервоари, тръби или стоманена конструкция. Манометърът е приложим за петролна, химическа, металургична, корабостроителна, авиационна и космическа промишленост в различни области.

 

Основни характеристики и предимства

 • Ултразвукова двойна кристална сонда. Сондата за измерване използва двоен кристален преобразувател, състоящ се от два независими кристала, разделени от акустична бариера. Единият кристал изпраща ултразвукови импулси, а другият отговаря за приемането им. Сондата е много чувствителна и може ефективно да намали безпорядъка, а корпусът на сондата е изработен от неръждаема стомана, която е твърда и издръжлива
 • Автоматично превключване на усилването. Някои материали са добри проводници на звука, а други не. За последните, измервателният уред може да превключва свободно усилването, което усилва ултразвуковия сигнал, така че излъчваният импулс да се улавя точно от трансдюсера, докато се разпространява, и да получава точни данни.
 • Отличните таймерни чипове осигуряват бързо и точно отчитане. Ултразвуковият измервател на дебелината LS213 изчислява дебелината на материала по скоростта на звука и времето между излъчвания импулс и засеченото ехо, чипът за прецизно синхронизиране може да предостави на потребителя точното време за получаване на точните данни.
 • Висока точност, висока разделителна способност. Точността на тестера може да достигне ±0,05 mm, за да се гарантира, че може да премине тестовете на китайския национален авторитетен метрологичен институт. И при тестване на материали, чиято дебелина е от 0,8 мм до 10 мм, неговата разделителна способност е 0,01 мм.
 • Могат да се измерват различни материали. Дебеломерът се използва за измерване на дебелината на метални материали (стомана, желязо, алуминий, мед) и неметални предмети (керамика, пластмаса и стъкло) и всякакви други добри ултразвукови проводници, където другата повърхност на материала трябва да е успоредна или коаксиален на измерваната повърхност по време на теста.
 • Режим QC и режим на статистика. Ултразвуковият дебеломер LS213 настройва два режима на измерване: режим на QC и режим на статистика. Първият има право да задава горни и долни граници за проверка на проблемните зони чрез подканяне NG или PASS. Той ще брои максимални, минимални и средни стойности на данните в режим на статистика.
 • Осигурете скорост на звука на множество материали. LS213 вече съдържа скоростите на няколко обикновени метални (като желязо, мед, алуминий) и неметални материали (пластмаси, керамика, плексиглас), както и други обекти и потребителят не е длъжен да ги намира отделно.
 • Удобен захват с нехлъзгащи се силиконови ключове. Поместен в корпус от ABS пластмаса с неплъзгащи се силиконови клавиши, ултразвуковият дебеломер LS213 има удобен захват и лесен за работа.

 

Окомплектовка

 • Ултразвуков дебеломер, 1 бр.
 • Ултразвуков сдвоена кристална сонда (5MHz), 1бр.
 • 1.5V AA алкална батерия, 2 бр.
 • Контактен гел, 1 бр.
 • Силиконов калъф, 1 бр.
 • Инструкции, 1 бр.
 • Сертификат, 1 бр.

 

Спецификации

Диапазон на измерване

0,8 … 350 мм (45#стомана)

Резолюция

08-100 мм: 0,01 мм

100-350 мм: 0,1 мм

Точност

0.8-10mm:±0.05mm

10-350 mm: ±0,5% H, H е стандартната стойност

Скоростта  на звука

Диапазон 1000~9999m/s

Сонда

5MHz Ø10 двукристална сонда

Дисплей

240 * 160 точков матричен LCD

Мерни единици

mm/inch

Захранване

2 бр. 1,5 V AAA алкална батерия

Работни условия

-10~50℃,0~85%RH(Без кондензация)

Условия на съхранение

-10~60℃,0~85%RH(Без кондензация)

Размери

142*72*28 мм

Тегло

около 230 гр.

Видео

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG