FS3- GRÜN, Детектор качеството на въздуха

Каталожен № FS3-GRÜN.
FS3- GRÜN, Детектор качеството на въздуха
Комбиниран анализатор за качеството на въздуха. Измерва наличието на опасни замърсявания с прахови частици (PM2,5 и PM10), вредни комбинации от формалдехид (HCHO) и органични летливи вещества (TVOC). Оценката на риска се показва на LCD дисплей в 3 цвята (зелен, жълт и червен). Устройството може да се използва за контрол на качеството на въздуха в жилища, офиси, училища и други места. Доставя се заедно с батерия и ръководство за работа.
Цена: 290,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този мултифункционален анализатор на качеството на въздуха измерва и показва на екран следните параметри:

 

Замърсяване с прахови частици PM2,5 и PM10

Финият прах се състои от твърди и течни частици. Финият прах PM10 има максимален диаметър от 10 микрометра (µm), а PM2,5 има съответно по-малък диаметър от 2,5 микрометра (µm). Финият прах обикновено се генерира от човешка дейност. Първичният фин прах се причинява от емисии от автомобили, печки и нагреватели, др. Финият прах може да причини сериозни здравословни проблеми. PM10 могат да проникнат в носните кухини, а PM2.5 в бронхите и белодробните алвеоли. Праховите частици могат да причинят симптоми на алергия, астматични пристъпи, респираторни и ушни инфекции. Ракът на белия дроб ще бъде причинен от цигарен дим.

 

Формалдехид HCHO

Кой може да е наистина сигурен, че зад типичната миризма на нови стаи или ново вътрешно обзавеждане не се крие заплаха? Ефектът от изпарението може да доведе до сериозни заболявания. Измерването на формалдехид дава първи прозрения. Критични са ПДЧ и слепените дървесни материали като стенните плоскости. Формалдехидът може да се появи в текстил, специални изолационни материали (пяна и смола), лак за нокти, козметика, почистващи препарати и дезинфектанти, бои и бои.

Коя прагова стойност се прилага за формалдехид?

Праговите стойности с неблагоприятен ефект върху здравето се измерват с „части на милион“ (ppm). Това съответства на единица тегло милиграм на един килограм. В текстила праговата стойност е 16ppm. В интериора единицата е един милилитър на един кубичен метър. Формалдехидът е одобрен като консервант и трябва да бъде посочен в козметиката, ако концентрацията надвишава 0,05%. Разрешени са 0,1% за артикули за устна хигиена и 0,5% за заздравител за нокти.

 

Органични съединения TVOC

Летливите органични съединения (TVOC) са група от елементи на замърсители на въздуха, които винаги се срещат в атмосферния въздух. Те са от естествен произход и са в стоки за ежедневна употреба. Вътрешните източници на емисии са дървен материал, панели, свещи, отоплителни системи, мебели и обзавеждане, стенни облицовки и килими. Ефекти върху здравето: умора, главоболие, дразнене на очите, носа, гърлото и др. Бензолът е известен канцероген.

 

С нашия нов инструмент за измерване на фин прах можете да определяте опасни замърсявания с прахови частици (PM2,5 и PM10), вредни комбинации от формалдехид (HCHO) и органични комбинации (TVOC). За пълен преглед на вътрешния климат уредът разполага и с допълнителни сензори за температура и влажност. Оценката на опасността е в 3 цвята (зелен, жълт и червен) на LCD-дисплея. Устройството може да се използва стационарно и мобилно, особено за лична употреба.

 

Оценка на риска

Оценката на риска от наличието на горните вредни съставки във въздуха, символично се представя в три цвята (зелен, жълт, червен) на LCD дисплея.

 

Приложение

 

Устройството може да се използва, както за стационарни измервания в домове, офиси, училища и други места, така и за мобилни приложения за измерване, например в автомобил.

 

Доставя се заедно с батерия и ръководство за работа.

 

Спецификации

Измервани параметри

Прахови частици, (PM2,5 и PM10)

Формалдехид, HCHO

Летливи органични вещества, TVOC

Температура, Т

Относителна влажност, RH

Обхват на измерване

PM2.5: 0-500ug/m³

PM10: 0-999ug/m³

HCHO: 0-99.99mg/m³

TVOC: 0-99.99mg/m³

Температура: -15 - 50°C

Влажност: 15 - 90 % RH

Захранване

3x AA батерии, зареждане USB кабел

Размери

130mm х 83мм х 53 mm

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG