MBA1003, Влагомерна везна за храни (1mg, 160оС)

Каталожен № MBA1003.
MBA1003, Влагомерна везна за храни (1mg, 160оС)
Автоматична влагомерна везна за определяне съдържанието на вода. Обхват на измерване от 0 до 100% влага при нагряване от 60 до 160оС. Особено подходяща за бързо и точно определяне влагата на хранителни продукти. Намира също така широко приложение за измерване на влагата на медикаменти, зърно, тютюн, прахообразни химикали, билки, текстил, строителни материали и др. Възможност за избор на три различни режима на измерване: ръчен, времеви и автоматичен. Лесна за работа и управление от тъч скрийн. Доставя се заедно с 10 измервателни тарелки, държател на тарелки, захранващ кабел, референтна калибрираща тежест и ръководство за работа.
Цена: 1 595,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Тази влагомерна везна позволява измерване на количеството на водата в различни продукти чрез нагряване на проба от 60 до 160°С със стъпка през 1оС. Определянето на влагата става чрез изсушаване на пробата до постоянно сухо тегло. Точността на определяне е в границите на ±0,5% с резолюция от 1 mg. Управлението на процеса на измерване става посредством голям тъч-скрийн екран.

 

Анализаторът предлага три различни режима на завършване на анализа: ръчен, времеви и автоматичен.

 • Ръчен режим: измерването може да бъде пуснато и спряно по всяко време
 • Време режим: процесът на измерване завършва, съгласно достигнато предварително зададеното време за нагряване (дисплеят ще показва зададеното време и друга подходяща информация)
 • Автоматичен режим: Когато е избран този краен режим, измерването ще спре, когато загубата на тегло стане по-малка от 1 mg.

 

Влагомерната везна са проектирана да работи в съответствие с принципа на термогравиметрията – влажна проба от измервания материал се подлага на бързо изпаряване на водата (изсушаване) чрез нагряване с инфрачервена светлина до постоянно тегло. В процеса на сушене инструментът измерва непрекъснато и показва количеството на загубената влага (%). Когато сушенето приключи, на екрана се показва съдържанието на влага, времето за нагряване, текущата температура и режима с настройка на параметрите. Настройките на параметрите на измерването, позволяват:

 

Основни характеристики и предимства

 • LED дисплей с висока яркост, ясно показание.
 • Солидни, издръжливи и лесно почистващи се алуминиева тарелки за проби.
 • Защита от претоварване, защита от прегряване, защита от заключване на капака, защита от претоварване и множество мерки за защита.
 • Вграден температурен сензор
 • Високоефективна халогенна нагревателна лампа за стабилно и бързо нагряване.
 • Точност на теста за влага: ±0,5% (проба ≥ 2g)
 • Толеранс на регулиране на контрола на температурата: ±1℃
 • Диапазон на зададена температура на нагряване: (60 ~ 160)℃ (със стъпка от 1℃)
 • Диапазон на зададено време за нагряване: 0 мин. ~ 99 мин. (със стъпка от 1 мин.)
 • Методи на анализ: ръчен / времеви / автоматичен
 • Параметри на дисплея (9 вида): Тегло на пробата (g); Сухо тегло (g); Време за нагряване (мин; сек); Температура на сушене; Скорост на загуба на вода (водно съдържание) = (G-g) /G; Скорост на сушене=G/g; Възстановяване на влагата (G-g) /g; Мокро тегло = G/g
 • Диапазон на определяне на съдържанието на влага: 0% ~ 100%
 • Размери: 360 мм * 215 мм * 170 мм

 

Окомплектовка

Доставя се заедно с комплект измервателни тарелки, държател на тарелки/проби, захранващ кабел, референтна калибрираща тежест и ръководство за работа.

 

Спецификации

Максимален капацитет 

100g

Точност на везната

0.001g

Резолюция

1mg

Верификация

10mg

Точност

±0.5%  (проба ≥ 2g)

Повторяемост

0.02% ~ 0.1% (проба ≥ 2g)

Точност на температурата

±1

Режим на нагряване

(60 ~ 160) (стъпка през 1)

Време за анализ

0min ~ 99min (стъпка през 1min)

Режим на анализ

 Ръчен / Времеви / Автоматичен 

Показвани параметри

(9 вида) 

Тегло на пробата (g);

Сухо тегло (g);

Време за нагряване (мин; сек);

Температура на сушене;

Режим на анализ;

Скорост на загуба на вода = (G-g) /G;

Скорост на сушене=G/g;

Възстановяване на влагата (G-g) /g;

Мокро тегло = G/g

Обхват на измерване

 0% ~ 100%

Размери

 360mm * 215mm * 170mm

Гаранция

12 месеца

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG