PCE-RGB2, Измервател на цвят (RGB/HSL)

Каталожен № PCE-RGB2.
PCE-RGB2, Измервател на цвят (RGB/HSL)
Ръчен спектрален колориметър измерване на цвят на обектите чрез външен сензор за осветяване на пробата и спектрален анализ на отразената светлина. Резултатът се показва на дисплея в RGB или HSL вариант. Уредът се прилага при хартия, текстил, кожа, оцветители и др. Предлага се с опции за софтуер и RS-232 интерфейс.
Цена: 1 560,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този уред се основава на много точни и модерни технологии и работи в съответствие със спектрален метод – един източник на светлина осветява пробата; светлината се отразява от повърхността и измерва спектрално. Резултатите от измерването се показва на дисплея и могат също да бъдат прехвърлени към компютър за по-нататъшен анализ с помощта на допълнителен софтуер и RS-232 конектор (поръчват се отделно).

 

Уредът може да се използва за контрол на качеството на цветовете в производството, за измерване и определяне на цветовете, получени от системи за управление на качеството в корабоплаването съгласно DIN EN ISO 9000, за проверка и съответствие с цветни стандарти.

 

Основни характеристики и предимства:

 • Измерване както на не-излъчващи светлина повърхности като хартия, кожа, плат и боя, така и на излъчващи светлина повърхности, като например LCD монитори;
 • отчитане на резултатите в RGB или HSL цветови системи;
 • функция за калибриране спрямо бял стандарт;
 • функция за сравнение между различни материали;

 

RGB (произнася се най-често, като „ер джи би“) е абревиатура от Red (червено), Green (зелено), Blue (синьо) и е адитивен цветови модел в компютърните среди и в цветното телевизионно изобразяване. При него цветовете червено, зелено и синьо се съчетават по различни начини, за да се получат други цветове. В българския език може да се срещне и като ЧЗС.

 

Стойностите на RGB, който са шифровани в 24 бита за пиксел, се определят с помощта на числа от 0 до 255. Тази стойност показва наситеността на цветовия елемент (червен, зелен или син). В долния пример са дадени различни стойности на RGB цветовата система и съответстващите им цветове.

 • (0, 0, 0)                         е черно;
 • (255, 255, 255)              е бяло;
 • (255, 0, 0)                     е червено;
 • (0, 255, 0)                     е зелено;
 • (0, 0, 255)                     е синьо;
 • (255, 255, 0)                  е жълто;
 • (0, 255, 255)                  е циан;
 • (255, 0, 255)                  е магента.

 

В HSL цветният модел (hue, saturation и luminance) hue (цветовия тон) определя основният цветови оттенък (например пастелно розовият цвят е с червен основен тон); saturation (наситеност) определя чистотата на цвета в сравнение с неутрален сив тон (колкото са по-слабо наситени цветовете на едно изображение, толкова повече то заприличва на монохромно сиво полутоново изображение) и luminance (стойност, интензивност) определя яркостта на цвета, сравнена с черния цвят и може да се счита, като количествено участие на черната съставка в разглеждания цвят. В някои графични редактори се бележи с B.

 

Доставя се в куфарче заедно със външния сензор (1 m кабел), бял стандарт и ръководство за работа.

 

Опции: Софтуер с RS-232 адаптер – Цена: 64,00 EUR без ДДС

 

Спецификация

Геометрия на измерването

Кръгово измерване съгласно DIN 5033

Обхват

RGB:

§ R: 0 … 1023

§ G: 0 … 1023

§ B: 0 … 1023

 

HSL:

§ H: 0 … 1,000

§ S: 0 … 1,000

§ L: 0 … 1,000

Резолюция

1 за RGB измерването

0,001 за HSL измерването

Повторяемост

< 3 RGB за минимум 10 измерване

Цветово пространство

RGB и HSL

Спектрален обхват

400nm … 700nm

Източник на светлина

2 бели диода
Забележка: уредът може да се използва за измерване само на не-излъчващи обекти

Приложение

- не-излъчващи повърхности (абсолютна стойност)
- излъчващи повърхности (относителна стойност между тестваните повърхности)

Показания на екрана

Относителни и абсолютни стойности

Интерфейс

RS-232

Софтуер

Опция – поръчва се отделно

Захранване

9V батерия

Работни условия

0 … 50°C / макс. 80% r.h.

Стандарти

DIN 5033

Размери (сензор)

45 x 92 x 160mm

Тегло

Прибл. 600g

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG