Съоснователят на Яху Джери Янг напуска интернет компанията

18/1/2012

Джери Янг ще преследва интересите си извън Yahoo!

 

Съоснователят на Yahoo! (Яху) Джери Янг обяви, че напуска управителния съвет и всички други позиции в изпитващата затруднения интернет компания, предадоха световните агенции.

"Времето, което прекарах в Яху, от основаването й до сега, включваше някои от най-вълнуващите и възнаграждаващи преживявания в моя живот. Но дойде моментът да преследвам други интереси извън Яху", заяви Янг в писмо до председателя на управителния съвет на компанията Рой Босток.

 

В писмото Янг не каза с какво възнамерява да се занимава оттук нататък.

 

Откакто основа Яху преди 17 години заедно със своя състудент Дейвид Файло, той натрупа богатство, оценявано от сп. "Форбс" на над 1 милиард долара.

 

Изненадващото оттегляне на Янг става едва две седмици, след като Яху назначи за главен изпълнителен директор бившия шеф на компанията за разплащания по интернет "Пейпал" Скот Томсън.

 

Янг също така напуска управителния съвет на китайската компания Алибаба и на Яху Япония. Той беше главен изпълнителен директор на Яху от 2007 до 2009 г., но беше принуден да се оттегли, след като се възпротиви на това Майкрософт да купи компанията, чиято цена падна с повече от 50 процента през следващите две години.

 

Източник: БГНЕС

 

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/https://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipment
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG