Габровската фирма МЕРКУРИЙ ПиП АД с най-модерният апарат за водна активност.

23/1/2014

Фабриката за чай, подправки и тестени изделия MERCURY FOODS наскоро се сдоби с най-иновативния и модерен уред за едновременно измерване активност на водата (Aw) и съдържание на вода (Cw).

 

Лабораторният апарат AquaLab 4TEV DUO е производство на американската фирма Decagon, която се представлява в България от Биоевибул ЕООД.

 

AquaLab 4TEV DUO едновременно измерва водната активност и съдържаниета на вода в продуктите. Това е най-новият инструмент на Decagon.

 

Измерването на влагата чрез активността на водата изисква разбиране на връзката между водната активност и съдържанието на вода. Тази връзка е известна като изотерма на сорбционната влага и има уникален характер за всеки продукт. Тя се определи експериментално чрез едновременно измерване на водното съдържание и водната активност в няколко различни точки. Това става чрез използване на AquaSorp – генератор на сорбционни изотерми на влагата. След като изотермата е генерирана, тя може да се зареди в AquaLab 4TEV DUO. Тази зависимост след това се използва за определяне на водното съдържание на базата на измерената водна активност. С AquaLab 4TEV DUO това става само за 5 минути.

 

Друго предимство на закупения от габровската фирма MERCURY FOODS апарат е, че той е снабден с допълнителен сензор за определяне на водната активност на продукти, които съдържат лесно летливи компоненти, като етанол, пропилен гликол, етерични масла и др.

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG