Магнезий в бирата и виното

12/4/2020

Авторите на този материал за изпратили кутия на Budweiser в лицензирана лаборатория за анализ на съдържанието на магнезий. Резултатът от тестването е показал съдържание на магнезий 34 mg/L.

 

В европейските бири ситуацията е интересна. Според Briggs, Hough, Stevens, and Young, "Malting and Brewing Science", Vol II, p 779,, британската бира има нива на магнезий в диапазона от 60 - 200 mg/l, немски бири от 75 - 250 със средна стойност от 114, а "Lagers" 34 - 162 със средна стойност 82.

 

Изглежда, че виното има средно съдържание на магнезий около 114 mg/l. Две статии са написани за това:

 

1. Минерално съдържание на някои южни италиански вина, от Francesco S. Interesse et al, Z Lebenam Upscro (sp?) Forsch (1985) 181: 470-474.

 

2. Метално съдържание на калифорнийското вино, от C. S. Ough et al, (1982), Journal of Food Science, том 47, 825-828. Този документ установява, че обхватът на Mg във виното е 32 - 245 mg/l със средна стойност от 114 mg/l. (С любезното съдействие на Кристиан Буцке от U. C. Davis).

 

Алкохолът причинява бърза загуба на магнезий, така че бирата и виното не са препоръчителният начин за получаване на Mg; други напитките, съдържащи повече Mg, са по-здравословни от напитките, съдържащи по-малко Mg.

 

Дейв Раджановски, вицепрезидент на Института по пивоварство в Сибел, е цитиран в индустрията за напитки, май 1995 г., „Повечето пивовари се опитват да ограничат магнезия във водоизточниците си, тъй като в комбинация със сулфати в бирата има тенденция да има слабително действие“. Тежките напитки включват голям пазар за мега-пивоварите, които може да не желаят да предизвикат диария при клиенти, които пият 24 бири или повече на едно сядане. Мега-пивоварите вероятно няма да увеличат съдържанието на Mg, докато не се наложи. Някои микро-пивоварни с бири, богати на естествени витамини и минерали, ми се оплакаха, че са ЗАБРАНЕНИ от FDA да етикетират бутилките си с точна хранителна информация; Никога не съм виждал панел за хранене върху бутилка бира или вино. FDA трябва незабавно да коригира това, като изисква същите панели за хранене на бира и вино, както и на други храни.

 

Тази страница е качена за първи път на уебсайта на Magnesium на 14 октомври 1995 г.

 

http://www.mgwater.com/

 

Може те научите повече за нашите магнезиеви гранули, като използвате следната връзка:

http://bioevibul.com/5009-orp-magnezieva-granula

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG