Мониторинг на температурата на ваксините за коронавируса

6/12/2020

Сега, когато вече няколко ваксини за корона вируса са налични, те ще трябва да бъдат разпространявана и съхранявана. Това означава сериозни логистични проблеми, които трябва да бъдат взети под внимание при употребата на ваксините.

 

Обикновено ваксините трябва да се съхраняват при температура между 1 - 8°C и понякога много по-строги контролирани температури като 2 - 5°C. Понякога това изисква да се използват специализирани опаковки, за да се гарантира, че температурата не надвишава тези строги граници, а към пратките се слага температурен регистратор, за да се гарантира, че температурните условия са спазени

 

Някои от производителите на ваксина, например Pfizer, изискват транспортиране и съхранение на ваксината при -70 градуса по Целзий. И тука веднага възниква въпроса, как търговците и болниците ще транспортират и съхраняват ваксините за ТОРС-CoV-2. Не само това, помислете например, че друг производител изисква други условия за съхранение. Например, кандидатът за ваксина за коронавирус на Moderna трябва да се съхранява при температура от -20°C. Обемът на транспортираните и съхранявани количества вероятно ще бъде огромен и ще възлиза на стотици, може би милиони дози в национален мащаб и милиарди в световен мащаб.

 

Изискването за наблюдение и управление на температурите на съхранение на ваксината, разбира се, не е ново. Някои наблюдения разкриват, обаче че голяма част от тръговците, болниците и аптеките  все още наблюдават температурите ръчно. Това обаче ще бъде трудно за използване с ваксините COVID-19, тъй като наблюдението на температурите, докато са извън непосредственото място за съхранение ще бъде сериозно предизвикателство.

 

Много от операторите с Covid ваксините ще разчитат на термометрите, с които са снабдени хладилните съоръжения, но те не дават възможност за истински мониторинг и регистриране на режима на съхранение.

 

Ние предлагаме един регистратор (data logger) на ултра-ниски температури. Обхватът на измерване е от -86°С до +35°С. Този иновативен термометър може да намери голямо приложение за следене на температурата не само на ваксините, но и на кръвната плазма.

 

Повече за този термометър – логер можете да намерите, като използвате следния линк:

 

http://bioevibul.com/2197-cryo-temp-loger-za-ultra-niski-temperaturi-(-86-35%C2%B0s)

 

 

 

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG