Мониторинг на температурата по време на пандемия

22/1/2021

Мониторингът на студената верига винаги е бил много сложен процес, но добавянето на мониторинг на ваксини, разработени в отговор на пандемията в световен мащаб, представлява едно от най-големите предизвикателства, изправени някога от участниците в глобалната верига на доставки.

 

Първата ваксина, одобрена за употреба, трябва да бъде изпратена и съхранявана в условия на сух лед (-80°C до -65°C)

 

Втората ваксина изисква замразени температури за транспортиране и съхранение

 

Всички ваксини трябва да бъдат в хладилно състояние, преди да бъдат приложени на пациента

 

Повечето ваксини трябва да бъдат изпратени директно до лечебните заведения за пациенти и да се използват в рамките на ограничен период от време

 

По долу са посочени някои от регистраторите на температура, който успешно могат да бъдат използвани за мониторинг на температурата по време на транспорт и съхранение:

 

Наименование / Описание

Цена, лв. без ДДС

U0111, Логер за температура с 1 външна сонда

Регистратор на данни (data logger) с един вход за включване на външни температурна сонда тип Pt1000. Измерва и записва данни за температура. Обхват на измерване от -90 до +260°C в зависимост от включените сонди. LCD дисплей, памет за 500000 записа, захранване с батерия и USB интерфейс за конфигуриране и изтегляне на данни. Данните могат да бъдат прехвърлени на компютър чрез USB-C. В случай на превишени зададени граници се задейства звуков бипър и трицветен светодиоден индикатор.

Доставя се заедно с USB-C кабел, батерия, заводски сертификат за калибриране, ръководство за работа и софтуер. Температурната сонда се поръчва отделно.

370,00

U0121, Логер за температура с 2 външни сонди

Регистратор на данни (data logger) с два входа за включване на външни температурни сонди тип Pt1000. Измерва и записва данни за температура от две точки. Обхват на измерване от -90 до +260°C в зависимост от включените сонди. LCD дисплей, памет за 500000 записа, захранване с батерия и USB интерфейс за конфигуриране и изтегляне на данни. Данните могат да бъдат прехвърлени на компютър чрез USB-C. В случай на превишени зададени граници се задейства звуков бипър и трицветен светодиоден индикатор.

Доставя се заедно с батерия, заводски сертификат за калибриране, ръководство за работа и софтуер. Температурната сонда се поръчва отделно.

410,00

U0122, Температурен логер с 1 вътрешен сензор и 1 външна сонда

Регистратор на данни (data logger) с един вътрешен сензор (от -30оС до +70оС) и един вход за включване на външна температурна сонда (от -90 до +260°C в зависимост от включените сонди). Измерва и записва данни за температура от две точки. LCD дисплей, памет за 500000 записа, захранване с батерия и USB интерфейс за конфигуриране и изтегляне на данни. Данните могат да бъдат прехвърлени на компютър чрез USB-C. В случай на превишени зададени граници се задейства звуков бипър и трицветен светодиоден индикатор. Доставя се заедно с батерия, заводски сертификат за калибриране, ръководство за работа и софтуер. Температурната сонда се поръчва отделно.

410,00

U0141, Температурен логер с 4 външни сонди

Регистратор на данни (data logger) с четири входа за включване на външни температурни сонди тип Pt1000. Измерва и записва данни за температура. Обхват на измерване от -90 до +260°C в зависимост от включените сонди. LCD дисплей, памет за 500000 записа, захранване с батерия и USB интерфейс за конфигуриране и изтегляне на данни.

Доставя се заедно със заводски сертификат за калибриране, ръководство за работа и софтуер. Температурните сонди се поръчват отделно

515,00

U0141M, GSM-Температурен логер с 4 външни сонди

Устройство с вграден GSM модем и четири входа за включване на външни температурни сонди. Измерва, записва и изпраща данни за температура. Обхват на измерване от -90 до +260°C в зависимост от включените сонди. LCD дисплей, памет за 500000 записа, захранване с батерия и USB интерфейс за конфигуриране и изтегляне на данни. GSM модемът може да изпраща високи/ниски аларми и текстови съобщения до 4 получатели чрез SMS текст или JSON.

Доставя се заедно с USB-C кабел, батерия, вграден GSM модем, ръководство за работа и софтуер. Температурните сонди се поръчват отделно.

985,00

 

Горните логери могат да бъдат успешно използване със следните криогенни сонди за температура:

 

Наименование / Описание

Дължина на кабела, m

Цена, лв. без ДДС

SN239E-Xm, Многофункционална водонепропусклива температурна сонда

Температурни сонди с осезател от неръждаема стомана, тефлонов кабел с различна дължина (1, 2, 5 и 10m), с конектор ELKA.

  • Размери на осезателя: диаметър 5±0,1 mm, дължина 50 mm.
  • Обхват на измерване: от -190 до + 150°C.
  • Клас на точност Б.

Доставя се с кабел с различна дължина и конектор ELKA

1 m

175,00

2 m

195,00

5 m

240,00

10 m

325,00

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG