Влагомери за зърно

31/3/2023

Влагомери за зърно

 

https://bioevibul.com/products-161-vlagomeri-za-zarno

 

Зърното е основна храна за хората и животните. Освен всичко друго, той се използва и като суровина за производството на луксозни храни като спиртни напитки. Само висококачествено зърно може да се преработва и продава рентабилно. Решаващ фактор е съдържанието на влага в зърното, което дава важна информация за неговото качество.

 

Измерването на съдържанието на влага е от съществено значение за съхранението, срока на годност и качеството на зърнените култури. Ако съдържанието на влага е твърде високо или твърде ниско, много видове зърно не могат да бъдат обработени оптимално. Всеки оператор, който се занимава със зърно, знае, че допустимите граници за съдържание на влага не трябва да се превишават, в противен случай е невъзможно да се изпрати цялата реколта в склада и да се предаде за преработка.

 

В зърното винаги има определено количество влага, като в зависимост от метеорологичните условия, готовността му за прибиране, процеса на прибиране на реколтата, вида на културата, тази стойност може да варира от една култура до друга.

 

Следователно грижите и наблюдението на зърното са от съществено значение преди, по време и след съхранение. Идеален помощен инструмент е влагомерите за зърно, които ние предлагаме.

 

https://bioevibul.com/products-161-vlagomeri-za-zarno

 

С помощта на влагомер за зърно влагата може да се измерва лесно, удобно и особено прецизно и по този начин да се предпази зърното от разваляне. Тъй като с някои влагомери, съдържанието на вода в зърното може да се определи директно в полето, потребителят може да реши на място дали е настъпил подходящият момент за жътва.

 

Когато става въпрос за материали от органичен произход, трябва да се вземе предвид доколко те са зависими от параметрите на околната среда (температура, влажност). Неправилните условия на съхранение могат да предизвикат развитие и растеж на вредни бактерии, да предизвикат процеси на гниене и разваляне, образуване на мухъл. Всички тези фактори водят до загуба на реколтата и големи финансови провали. За да не се случи това, са необходими редовни и точни измервания. Само за много кратко време влагомерът на зърното е в състояние да предостави на своя оператор необходимата информация, която се извежда на екрана на уреда.

 

Равновесна влага / опции за сушене

 

Фермерът винаги се опитва евентуално да намали загубите на зърно по време на вършитба, като същевременно иска да управлява комбайна много бързо, за да ожъне от възможно най-много хектари и зърнени площи. От друга страна, абсолютната влажност в прибраното зърно е от решаващо значение за процеса на съхранение. Вечер или, разбира се, когато вали, съдържанието на влага в зърното е твърде високо, за да продължи жътвата.

 

Защо влагата в зърнените култури е от решаващо значение?

За да се съхраняват пшеница, царевица, просо и други видове зърно, без зърното да се повреди, то трябва първо да се изсуши. Зърното може да се съхранява само когато съдържанието на влага достигне максимум 14,5 процента. Въпреки това, често се бере, докато времето е доста влажно. Следователно последващият процес на сушене е от съществено значение. Ако зърното съдържа твърде много влага по време на съхранение, съществува риск от нападение от гъбички, което го прави неизползваемо. Влажността на зърното може да се определи бързо и лесно с влагомера за зърно за цели зърна. По принцип, колкото по-сухо е зърното, толкова по-малка е вероятността от разпространение на бактерии и гъбички. С помощта на влагомера на зърното е възможно да се избегнат рисковете от достигане на така наречената критична стойност на влажността в зърното. Това е именно етапът, когато зърното или всяка друга култура може да започне да „живее“, например да се появят кълнове и да се развият множество микроорганизми с изключително ускорение, в резултат на което се получава повишаване на температурата в партидата зърно. Ще бъде честно да споменем, че има много начини за определяне на влагата в зърнени и други култури, но приложението на преносимото и лесно за управление устройство за откриване на влага стана толкова популярно поради своята простота, точност и възможност за носене извеждайте измерванията по всяко време, когато е необходимо.

Влагомер за зърно за използване при зърнени житни култури. Обхватът на измерване е голям и варира между 4,5 и 40 процента в зависимост от вида на зърното. Системите за сушене на зърно се използват само за кратки периоди от време през годината; разбира се, те консумират енергия и изискват поддръжка. Следователно фермерът би искал да прибере зърното с правилното съдържание на влага, за да избегне допълнителен процес на сушене.

 

https://bioevibul.com/products-161-vlagomeri-za-zarno

 

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG