UVB ултравиолетово облъчване, приложения и употреба

11/9/2023

Ултравиолетовите лъчи на слънчевата светлина се състоят от три дължини на вълната: UVA, UVB и UVC, от които UVA причиняват тен, UVB изгаря кожата и UVC обикновено се блокира от озоновия слой.

 

UVC може да насърчи синтеза на витамин D при облъчване на човешкото тяло за предотвратяване на рахит, така че все повече и повече болници ще използват лампи за фототерапия за лечение на човешкото тяло.

 

В живота сме по-изложени на UVB лампи, тъй като някои хора ще развъждат влечуги, растения и т.н., UVB лампите могат да симулират слънчевите лъчи, за да помогнат на влечугите, растенията да абсорбират калций и по този начин да насърчават растежа, така че UVB ултравиолетовото облъчване в производствения процес и UVB лампите играят важна роля.

 

UVB лачпи за растеж на растения

Лампата за растеж на растения и лампата за влечуги използват UVB излъчване. UVB интензитетът, ако е твърде висок, ще повлияе на здравето на растенията и животните и дори на човешкото тяло, така че в процеса на производство на UVB лампи е необходимо своевременно откриване на дефектни продукти, така че да се избегнат по-сериозни проблеми при употребата на потребителите. Освен това можете също да използвате UVB измервател на UV облъчване, за да откриете стареенето на лампата за влечуги и светлинният източник на лампата за растеж на растенията, като сравните UV интензитета на светлинния източник, за да проверите промяната в изгледа и да се следи експлоатационния живот на светлинния източник и своевременно да намерите и замените стареещия източник на светлина.

 

Фототерапевтична лампи за UV лечение

Лампите за фототерапия в болниците обикновено използват 313nm UVB, който обикновено се използва за лечение на кожни заболявания, като витилиго, псориазис, екзема и други заболявания. Следователно интензитетът на UVB трябва да се контролира стриктно по време на производството на лампи за фототерапия, тъй като твърде високият интензитет ще изгори кожата, а твърде ниският интензитет няма да има терапевтичен ефект. Освен това при поддръжката на лампата за светлинна терапия може да се използва измервателен уред за UVB ултравиолетово облъчване чрез откриване на ултравиолетовия интензитет, за да се определи дали източникът на светлина на лампата за светлинна терапия има проблеми.

 

LS125+UVB-X0 Метър.

 

Инструментът е с разделен дизайн на хост + сонда, при измерване преди първото свързване на сондата. Уредът позволява измерване на UVB излъчването в следните мерни единици: μW/cm2, mW/cm2, W/m2.

 

Измервателят на UVB ултравиолетово лъчение е подходящ за откриване на 280-315nm UVB източници на светлина. Има интелигентни статистически функции. Технологията на дигиталната сонда гарантира стабилността на данните от измерванията.

 

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG