Как да измерим дебелината на стените на метални тръби?

11/9/2023

Както е известно, металните тръби могат да бъдат подложено на корозия, износване и други разрушителни ефекти, така че стената на металната тръба постепенно ще стане по-тънка, локалното изтъняване на стената може да представлява заплаха за безопасността на експлоатация на тръбопровода. Следователно дебелината на стената на металните тръби е важен показател при периодичната проверка на металните тръби. Основната цел на тестването на дебелината на стената на металните тръби е да се следи степента на изтъняване на дебелината на стената при употреба и да се спекулира със скоростта на изтъняване на дебелината на стената и да се изчисли експлоатационният живот на оставащата дебелина на стената.

 

Методите за откриване на дебелината на стената са многобройни, за откриване на дебелината на стената на металната тръба най-често се използва уред за измерване на дебелината на металната тръба.

 

Уредите за измерване на дебелината на метални тръби са известен също като ултразвукови уреди за измерване на дебелината, използването на ултразвукови импулси при разпространението на металния материал на времето за отиване и връщане за измерване на дебелината на стената на метални тръби. Ултразвуковите дебеломери на Linshang са с режим на настройка на три скорости:

  • можете да зададете скоростта на звука според известния материал,
  • можете да зададете скоростта на звука, при известна дебелина на тръбата, и
  • можете ръчно да зададете скоростта на звука.

 

Трите режима на настройка на скоростта на звука могат да измерват много видове метални тръби.

 

Препоръчва се преди измерване повърхността на металната тръба да се почисти от слоя метален оксид, ръждата и т.н., за да се уверите, че измерената повърхност е чиста и плоска.

 

Предимства на дебеломерите за метални тръби

  1. Малък размер на инструмента, лесен за носене, няколко клавиша, проста работа, лесен за стартиране за начинаещи.
  2. Времето за реакция на измерване е бързо, може бързо да даде резултати, екранът на цифровия дисплей може бързо да прочете числото.
  3. Висока точност, широк диапазон на измерване.
  4. С функцията за определяне на QC, независима настройка на горни и долни гранични стойности, може бързо да определи дали дебелината на стената на тръбата е квалифицирана.

 

Следният ултразвуков дебеломер LS213 е особено подходящ за измерване дебелината на тръби.

 

Дебеломерът има голям обхват на измерване от 0,8 mm до 350 mm с резолюция 0,01mm, което се постига чрез използването на високочувствителна двойна кристална сонда. Двата режима на измерване (QC Mode и Statistics Mode) с автоматично превключване на усилването правят този уред идеален за тестване на голяма група инженерни материали, включително метали, пластмаси, керамика, стъкло, стъклени влакна и всеки друг добър ултразвуков проводник. Уреедът се доставя в комплект с измервателна сонда (5MHz), батерии, калъф, сертификат и ръководство за работа.

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG