Какви стойности на водната активност трябва да имат протеиновите барчета, които се приготвят без температурно третиране?

21/10/2023

Протеиновите барчета, които се приготвят без температурно третиране, трябва да имат следните стойности, за да бъдат безопасни за консумация:

  • Aw: По-ниските стойности на aw обикновено удължават срока на съхранение и безопасността на храните. Обикновено стойностите на aw под 0,60 се считат за безопасни за съхранение на храни. При тези стойности повечето микроорганизми не могат да растат и да се размножават.
  • pH: По-ниското pH създава по-неблагоприятна среда за растежа на микроорганизми. Оптимално pH за растежа на Bacillus cereus е 6,0-7,5. За да се предотврати растежа на тези бактерии, pH на протеиновите барчета трябва да бъде под 4,6.
  • Наличност на хранителни вещества: Протеиновите барчета трябва да съдържат достатъчно количество хранителни вещества, за да поддържат растежа на полезните микроорганизми. Тези микроорганизми могат да помогнат за предотвратяване на растежа на патогенните бактерии.

В допълнение към тези стойности, протеиновите барчета, които се приготвят без температурно третиране, трябва да бъдат приготвени и съхранявани при подходящи условия. Това включва:

  • Използване на чисти и хигиенични условия за приготвяне.
  • Съхраняване на протеиновите барчета при температура под 4 градуса по Целзий.
  • Не оставяйте протеиновите барчета да престояват при стайна температура за повече от 2 часа.

Следвайки тези съвети, можете да помогнете за гарантиране на безопасността на протеиновите барчета, които се приготвят без температурно третиране.

Ето някои конкретни примери за стойности на aw, pH и наличност на хранителни вещества, които могат да бъдат използвани за протеинови барчета, които се приготвят без температурно третиране:

  • Aw: 0,50-0,60
  • pH: 4,2-4,5
  • Наличност на хранителни вещества: Протеини, въглехидрати, фибри, витамини и минерали

Тези стойности са само ориентировъчни и могат да варират в зависимост от конкретния състав на протеиновите барчета.

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG