Как да тествами/валидираме силата на магнитните сепаратори?

3/11/2023

Как да тествами/валидираме силата на магнитните сепаратори?

 

Вследствие на все по-строгите регулации на хранително-вкусовата промишленост, като например от FDA (FSMA), USDA и HACCP, от съществено значение е компаниите за преработка на храни да разполагат с подходящ контрол за предотвратяване на замърсяване с метали в крайния хранителен продукт. Магнитните сепаратори са едни от най-разпространените средства за контрол на метални фрагменти, наред с металдетекторите и рентгеновите системи.

 

Подобно на металдетекторите и рентгеновото оборудване, магнитното разделяне играе важна роля в безопасността на храните и контрола на замърсяването при обработката на храни и млечни продукти.

 

За да се поддържа максимална ефективност на разделяне и за да може уредът да бъде най-ефективен, магнитите трябва да бъдат не само с правилната сила, но и да бъдат позиционирани правилно в потока на продукта, на правилното място и конфигурирани за постигане на максимална ефективност на разделяне и за да могат да задържат чужди метални замърсявания.

 

За да намалите риска, тествайте се всяка година вашия магнитен сепаратор в съответствие с НАССР. Важно е да тествате всички модули, за да идентифицирате и намалите риска от замърсяване с метални фрагменти, като по този начин ще подобрите чистотата на вашите продукти и цялостната тяхна безопасност.

 

Компаниите за преработка на храни и производителите на магнити са съгласни, че честите тестове и валидации са от съществено значение, за да се гарантира, че магнитните сепаратори работят оптимално и осигуряват положителен принос за безопасността на храните и контрола на качеството... но методът на тестване е тема на дебат от много години.

 

Основната цел на това изпитване е да се регистрира силата на магнитите. От само себе си се разбира, че по-силен магнит ще бъде по-вероятно да привлече и задържи фини метални замърсители от линия за обработка на храни, за разлика от магнит с ниска якост. Най-общо казано, магнитът трябва да запази силата си в продължение на няколко години, така че обикновено операторът търси спад в силата на магнита (или демагнетизация), което може да бъде причинено от абсорбция на кислород, грубо боравене/изпускане, термичен шок и т.н.

 

Разгледайте предлаганите от нас магнитомери за повече подробности:

https://bioevibul.com/products-222-magnitomeri

 

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG