Как се използва колориметърът в текстилната промишленост?

22/11/2023

В текстилната индустрия разликата в цвета е проблем, който често се среща по време на производствения процес. За да се контролира качеството на цвета на текстила, обхватът на цветовата разлика трябва да бъде строго контролиран. Ако искате точно да оцените разликата в цвета на текстила, можете да използвате текстилен колориметър за откриване и анализ.

 

1. Значението на цвета

 

Всички знаем, че цветът оказва голямо влияние върху текстила и определя естетиката на крайния продукт. В традиционните фабрики събирането и съчетаването на цветовете се извършват от опитни майстори с невъоръжено око. Този метод обаче има известна степен на субективност и е силно податлив на грешки, което може да доведе до прекомерни разлики в цвета между две партиди продукти. Голям, което прави клиентите много недоволни.

 

2. Каква е разликата в цвета на текстила?

 

Получената цветова разлика се нарича още разлика в цвета на текстила, която се отнася до разликата в цветовото възприятие между две проби от плат, включително основно разлика в нюанса, разлика в наситеността и разлика в яркостта. В текстилната индустрия цветовата разлика е един от важните показатели за оценка на качеството на текстила. Има много причини за разликата в цвета, включително състава на влакната на различните тъкани, видовете багрила и технологиите на процеса, използвани при оцветяването, както и различните изисквания и характеристики на процесите на боядисване.

 

3. Общи методи за преценка на цветовата разлика

 

За да се избегне разликата в цвета на текстила и да се контролира по-добре качеството на външния вид на текстила, констатациите от ръчна инспекция и инструменталните измервания обикновено се използват за идентификация. Традиционният ръчен метод за откриване на цветови разлики разчита главно на субективната оценка на наблюдателя, която се влияе от фактори като източника на светлина и собствените физиологични и психологически състояния на наблюдателя. Резултатите от оценката на цветовата разлика на различни наблюдатели са склонни към отклонения. Инструменталното измерване използва текстилен колориметър. Използването на инструмента може по-добре да елиминира фактори като източник на светлина и човешки фактори и може по-добре да анализира количествено разликите в цветовете и да улесни унифицирането на стандартите за оценка на цвета.

 

В текстилната промишленост има много видове текстил. Сред местните производители на колориметри, текстилният колориметър LS175 на Linshang Technology може добре да отговори на нуждите от измерване на цветовата разлика в текстилната индустрия. По време на тестването текстилът може автоматично да определи дали е издържал теста въз основа на зададения от нас праг. Когато цветът е неквалифициран, предубеденият цвят и липсващият цвят ще се покажат автоматично, за да предоставят предложения за схемата за съвпадение на цветовете.

 

LS175, 45/0 Колориметър с 20 mm бленда

https://bioevibul.com/5637-ls175-45-0-kolorimetar-s-20-mm-blenda

Видео

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG