Как да измерим интензитета на UV светлината на бактерицидните лампи?

12/1/2024

UV-C бактерицидните лампи се използват в болници, бюра за регулиране на лекарствата, бюра за превенция на епидемии, фармацевтични компании и други индустрии. Интензитетът на UV светлината на ултравиолетовата бактерицидна лампа е основният фактор, влияещ върху ефекта на стерилизация. Как да измерим интензитета на UV светлината на бактерицидни лампи?

 

Ултравиолетовите бактерицидни лампи се стерилизират от 254nm живачна лампа с ниско налягане, която често се използва за дезинфекция на определено пространство или определен материал, но интензитетът на източника на ултравиолетова светлина ще бъде отслабен с времето на използване и когато UV светлината интензитетът е по-нисък от определена стойност, UV лампата няма да има бактерициден ефект, а UVC-специфичният измервател на интензитета на UV-C светлина може да се използва за откриване на интензитета на UV-C лампата.

 

Ние предлагаме и препоръчваме следния добър измервател на интензитета на UV-C светлина.

LS126C, UVC-Измервател (0~20000 mW/cm²)

https://bioevibul.com/5131-ls126c-uvc-izmervatel-(0~20000-%CE%BCw-cm%C2%B2)

 

Специфичният за бактерицидна лампа измервател на интензитета на UV-C светлина LS126C е инструмент е снабден с кука с дължина 1 метър, която може да бъде окачена директно под бактерицидната лампа за измерване. Съгласно повечето технически спецификации за дезинфекция, използваната директна ултравиолетова лампа с мощност от 30 W трябва да бъде по-голяма от 70 µW/cm2, за да бъде квалифицирана (виси вертикално на 1 метър под излъчващата тръба/пура), ако е под тази стандартна стойност, UV-C лампата трябва да бъде сменена.

 

След стартиране на теста, LS126C инструментът може автоматично да изчисли максималните, минималните и средните стойности на данните за излъчване и да измери продължителността на измерването. Инструментът също има функция за показване на кривата на интензитета на светлината. Като изследва кривата на интензитета на светлината, потребителят може да анализира тенденцията на промяна на интензитета на светлината след светването на бактерицидната лампа. След приключване на всички тестове можете да свържете инструмента към компютърния софтуер и да отпечатате протокол от теста.

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG