Коефициент на пропускливост на светлината на парниковите фолиа

21/3/2024

1. Защо е необходимо да измерваме пропускливостта на светлината от парниковите покриви и филми с уред за пропускане на светлина

 

Пластмасовото фолио има добри топлоизолационни свойства и когато културите са покрити с пластмасово фолио, температурата вътре в парника ще се повиши. И тъй като температурната разлика между деня и нощта се променя, външната температурна разлика става по-голяма и температурната разлика във филма става по-малка. Когато температурата в навеса за слънчева светлина се повишава през деня, мътността също се увеличава с температурата. Новите фолиа за оранжерии обикновено се тестват с уред за пропускане на светлина за пропускливост на светлина от 80% -90%. Но по време на употреба парниковият филм ще абсорбира водни капчици, прах и стареене, което ще повлияе на пропускливостта на парниковия филм. Знаем, че растенията обикновено насърчават растежа чрез фотосинтеза. Следователно светлопропускливостта на парниковия филм е ключов фактор, който влияе върху растежа на растенията. Необходимо е да се измери светлопропускливостта на фолиото със светломер.

 

2. Как да увеличим светлопропускливостта на парниковото фолио?

(1) Редовно почистване

На около една седмица почиствайте повърхността на парниковия филм с чиста вода, измивайте праха, праха, натрошената трева и плаващите предмети по повърхността. След почистване на парниковия филм, пропускливостта на светлина може да се увеличи с (5-8)%.

 

(2) Редовно обръщане на фолиото

Оранжерийното фолио обикновено се използва през есента и зимата. Можем да закрепим филма за 15-20 дни преди и след замръзване. Изберете слънчев и безветрен ден, за да премахнете филма. Дръжте оригиналната страна надолу и след това я закрепете. Това ще намали водните капки и ще увеличи светлопропускливостта на селскостопанския филм.

 

3. Използвайте уред за, за да откриете пропускливостта на светлината на парниковия филм

Пропускливостта на светлината на парниковия филм е толкова важна. И така, как да открием пропускливостта на светлината? Въпреки че невъоръженото око може приблизително да види пропускливостта на светлината на парниковия филм, то не може да даде точно конкретната стойност на пропускливостта на светлината. Поради това се препоръчва използването на професионален светломер за откриване на пропускливост на светлина.

Измервателят на пропускливост LS116 се използва специално за откриване на стойността на пропускливост на прозрачни материали. Инструментът използва паралелен дизайн на светлинния път, който може също да открие пропускливостта на светлината на материали с голяма дебелина.

 

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG