за Почвата » pH на почвата

pH на почвата е мярка за киселиността или алкалността на почвата. pH се определя като отрицателния десетичен логаритъм на активността на водородните катиони (H+ или по-точно H3O+) в разтвор. При почвите той се измерва в суспензия от почва, смесена с вода (или солен разтвор, като например 0,01 M CaCl2) и обикновено е в границите от 3 до 10, като 7 се счита за неутрален. Киселинните почви имат pH под 7, а алкалните имат рН от 7 нагоре. Свръхкиселинните (pH < 3,5) и свръхалкалните (pH > 9) почви са по-рядко срещани. pH на почвата се счита за една от главните характеристики на почвата, тъй като засяга множество химични процеси. Особено това се отнася до храненето на растенията, като контролира химичните форми на различни хранителни вещества и влияе на протичащите химични реакции. Оптималните pH стойности за повечето растения е между 5,5 и 7,5. Въпреки това, много растения са се адаптирали да живеят при стойности на pH извън тези граници.
SR-300B Четири-функционален рН метър за почва SR-300B Четири-функционален рН метър за почва
Кат № PCT-020. Преносим уред за измерване на рН на почвата. Едновременно показва влага на почвата, слънчевата осветеност и почвената температура. Особено полезен за тревни площи, при определяне на почвените условия във вашата градина и оранжерия. Доставя се заедно с батерия и ръководство за работа.
Цена: 130,00 лв.без ДДС
 
PH 5000, рН на почва и течности PH 5000, рН на почва и течности
Кат № 10390. Преносим уред за измерване на рН в почва и течности. Обхват на измерване от 0 до 14 рН. Измерването става посредством външен стъклен пробивен електрод, свързан с кабел с дължина 130 cm. Функция за автоматично калибриране. Работна температура от -10 до 40оС. Функция за измерване и записване. Намира приложение приложения за измерване на рН директно в почви, субстрати и разтвори, напр. вода за напояване. Доставя се в комплект основен блок COMBI EC 5000 вкл. функция за регистриране на данни, пробивен рН-електрод с кабел и BNC конектор, буферни разтвори, щифт за пробиване , ръководство с оптимални стойности и сертификат за калибриране.
Цена: 1 300,00 лв.без ДДС
 
PCT-240, Анализатор на почвата (плодородие, рН, темп.) PCT-240, Анализатор на почвата (плодородие, рН, темп.)
Кат № 1835. Преносим цифров почвен анализатор – измерва и показва стойностите на pH, степен на торене, и температура. Позволява бързо и точно да се измерят горните параметри на почвата. Доставя се заедно с батерия, външна сонда и ръководство за работа.
Цена: 165,00 лв.без ДДС
 
MW-101-Soil, рН-Метър за почва MW-101-Soil, рН-Метър за почва
Кат № MW101-Soil. Портативен рН-метър с обхват от 0.0 до 14.0 pH, снабден със специализиран електрод за измерване рН на почва. Доставя се в куфарче, заедно с рН-електрод за почва, 9V батерия и рН 7,01 разтвор за калибриране.
Цена: 470,00 лв.без ДДС
 
TRREC_PH, Анализатор за рН на почвата. TRREC_PH, Анализатор за рН на почвата.
Кат № TRREC_PH. Преносим уред (измервател и регистратор) за pH на почвата. Обхват на измерване от 3 до 9 рН. Уредът се използва широко в научно-изследователски лаборатории, в прецизното земеделие, за водоспестяващо напояване, в горското стопанство, при геоложки проучвания, при отглеждане на растения, опазване на околната среда и други области на селското стопанство, екологията, индустрията и образованието. Доставя се в куфарче, заедно със почвена сонда, USB зарядно устройство и ръководство за работа.
Цена: 670,00 лв.без ДДС
 
PCT-210, Ръчен почвен тест-кит за pH, N, P и K - 80 теста PCT-210, Ръчен почвен тест-кит за pH, N, P и K - 80 теста
Кат № 1663. Комплект за изпитване на почвата – рН, азот (N), фосфор (P) и калий (K) - 80 теста. Основно приложение за почва, където ще засадите храсти, трайни насаждения, зеленчуци или плодове. Доставя се с аксесоари за общо 4X20 теста и ръководство за работа.
Цена: 185,00 лв.без ДДС
 
SCY-PT, Мултифункционален почвен анализатор. SCY-PT, Мултифункционален почвен анализатор.
Кат № JXBS-3001-SCY-PT. Преносим мултифункционален почвен анализатор за едновременно измерване на влага (0~100%), температура (-45оС~115оС), проводимост (EC, 0~10000µS/cm), рН (3~9pH) и съдържание на азот, фосфор и калий (NPK, 0-1999mg/kg). Измерването се извършва със 7 в 1 интегриран пробивен почвен сензор, който позволява мониторинг в реално време на почвата. Време за реакция под 1 секунда. Висока точност, дълъг експлоатационен живот, ниско забавяне, стабилност и автоматична температурна компенсация. Голям екранен дисплей, голямо място за съхранение. Разнообразие от ключови функции. Ниска консумация на енергия. Доставя се в куфар заедно с измервателната пробивна сонда, зарядно устройство и ръководство за работа.
Цена: 1 650,00 лв.без ДДС
 
PCT-230, Доматен почвен тест-кит за pH, N, P и K PCT-230, Доматен почвен тест-кит за pH, N, P и K
Кат № 1610CS. Ръчен преносим тест-кит за определяне на рН, азот (N), фосфор (P) и калий (K). Специално разработен за отглеждане на домати. Доставя се заедно с четири кодирани цветни епруветки с по една капсули с реагенти за общо 4 теста и ръководство за работа.
Цена: 25,00 лв.без ДДС
 
http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG