PCE-RCM 12 Брояч на прахови частици (PM2.5, PM10, HCHO, CO2, T, RH)

Каталожен № PCE-RCM 12.
PCE-RCM 12 Брояч на прахови частици (PM2.5, PM10, HCHO, CO2, T, RH)
Многофункционален преносим брояч на прахови частици. Измерва и показва концентрация на частиците с размери PM2.5 / PM10 (0 ~ 2000 µg/m³); концентрацията на формалдехид (HCHO, 0,00 ~ 5,00 mg/m³), концентрация на въглероден диоксид (СО2, 0 ~ 9999 ppm), температура (T, -20 ~ +70°C) и относителна влажност (RH, 0 ~ 100%). Алармена функция, превключващ се дисплей. Доставя се заедно с батерия USB кабел за зареждане и ръководство за работа.
Цена: 1 125,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този мултифункционален стационарен уред е предназначен едновременно да измерва и показва концентрацията на въглероден диоксид (CO2), концентрацията на формалдехид (HCHO), броя на фини прахови частици с размери PM2,5 / PM10), температура (Т) и влажност (RH) в затворени пространства.

 

Мониторът за качество на въздуха PCE-RCM 12 се използва за ориентировъчно тестване на параметрите на околната среда. Мониторът за качество на въздуха позволява измерване на CO2, фин прах, температура и относителна влажност. Яркият дисплей на монитора последователно предоставя информация за вече споменатите параметри. Околната среда може да се наблюдава непрекъснато за период до пет часа, без устройството да е свързано към източник на захранване.

 

За постоянно измерване мониторът може да бъде свързан към електрическата мрежа чрез USB интерфейс. Акумулаторната батерия се зарежда отново напълно в рамките на два часа, ако мониторът за качество на въздуха е изключен.

 

Показването на концентрациите е допълнително опростено чрез използването на цветна скала за оценка, тъй като информацията за качеството на въздуха се предава директно на потребителя по този начин.

 

Резултатите от измерванията се показват на голям цветен екран и веднага някой от параметрите превиши гранична стойност, това се показва в цвят на дисплея и излъчва звуков сигнал. Тази функция е полезна, например, при измерване на замърсители във въздуха в помещението.

 

Тестът за въздух с този брояч на частиците позволява, например, ефективното определяне на замърсяването с фин прах. Прави се разлика между частици с максимален диаметър до 10 µm (PM10) и частици с диаметър 2.5 µm (PM2.5). Освен това тестът за въздух предоставя точна информация за концентрацията на формалдехид и въглероден диоксид във въздуха в помещението.

 

Производителят е снабдил и брояча на частици с голяма памет за 5000 измерени стойности, които могат да бъдат прегледани по всяко време. В допълнение, измервателното устройство предоставя надеждна информация за температурата и влажността.

 

Измерените стойности се актуализират всяка секунда.

 

Области на приложение

Броячът на частици е компактен и може да се използва гъвкаво, което го прави идеален за наблюдение на качеството на въздуха в различни вътрешни пространства в професионалния и частния сектор. Разнообразните му функции и записването на няколко параметри на околната среда го правят идеалното измервателно устройство за производствени съоръжения, работни места, училища и други публични центрове.

 

Основни характеристики и предимства

 • Работа на батерия
 • LC дисплей
 • Измерва и показва
  • концентрация на частиците с размери PM 2.5, PM 10;
  • концентрацията на формалдехид (HCHO),
  • концентрацията на въглероден диоксид (СО2),
  • температура (T) и
  • относителна влажност (RH).
 • променлив дисплей на измерените стойности
 • Памет за до 5000 измервателни групи
 • Показване на дата и час
 • USB интерфейс
 • 3" голям TFT-LCD дисплей
 • безопасно и лесно боравене

 

Обхват на доставкат

1 x брояч на частици модел PCE-RCM 12

1 x USB кабел

1 х батерия

1 x адаптер за зареждане

1 x ръководство за работа

 

Спецификации

Измервани параметри

Прахови частици PM2.5 и PM10

Температура (Т)

Влажност (RH)

Въглероден диоксид (СО2)

Формалдехид (HCHO)

Обхват на измерване

Прахови частици:

 • PM2.5: 0 ... 2000 µg/m³
 • PM10: 0 ... 2000 µg/m³

Температура (Т): -20 ... 70°C

Влажност (RH): 0 ... 100% RH

Въглероден диоксид (СО2): 0 ... 9999 ppm

Формалдехид (HCHO): 0,00 ... 5,00 mg/m³

Резолюция

Прахови частици: 1 µg/m³

Температура (Т): 0,1°С

Влажност (RH): 1% RH

Въглероден диоксид (СО2): 1 ppm

Формалдехид (HCHO): 0,01 mg/m³

Точност

Прахови частици: ±30%

Температура (Т): ±1°С

Влажност (RH):

 • ±3,5% RH (20 - 80% RH.)
 • ±5% RH (0 - 20% / 80 - 100% RH)

Въглероден диоксид (СО2): ± 5% или ±75 ppm

Формалдехид (HCHO): ±5% от измерването

Звуков сензор

Функция за събуждане съгласно APO

Екран

3" TFT LCD

240 x 400 пиксела

Захранване

2400 mAh, акумулаторна батерия

чрез USB 5 V / 1 A

Време на работа на батерията

5 часа в режим на непрекъснато измерване

Време за зареждане

2 часа при изключено устройство

Вътрешна памет

5000 измервателни групи

Работни условия

0 - 50°C / 0 - 85% RH

Условия за съхранение

-10 - 60°C / 0 - 85% RH

Размери

85 х 75 х 155 мм

Тегло

360 g

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG