KCC 320 помага за защита срещу COVID-19

22/12/2020

Прилагането на мерки за ограничаване на бързото разпространение на вируса, който причинява COVID-19, е един от най-важните приоритети за общественото здраве в момента.

 

Вентилация на предната линия

Една от тези мерки включва заместване на въздуха в сградите, което намалява количеството на вируса, съдържащо се във въздуха. Ето защо здравните власти се съгласяват, че изграждането на вентилационни системи трябва да играе жизненоважна роля за ограничаване на разпространението на вирусни инфекции.

 

Вентилационните системи трябва да бъдат в перфектно работно състояние, за да се постигне достатъчна „скорост на промяна на въздуха“ или ACR - параметър, който е жизненоважен в борбата срещу вируса. Обясняваме защо ACR е толкова важен и как да го измерим с помощта на нашия измервател на въздушния дебит DBM 620.

 

Защо е важно да се наблюдават вентилационните системи

Следователно в сгради, които са заети ежедневно - като бизнес помещения, училища и жилищни сгради - вентилационната система трябва да се следи внимателно и точно по всяко време. Тук влиза в действие нашият регистратор на данни KCC 320.

 

KCC 320 е идеалeн за оценка на работата на вентилационната система на сградата, тъй като измерва едновременно три рутинни показателя за качество на въздуха в помещенията:

 

  1. Концентрация на CO2: последните проучвания се съгласяват, че концентрацията на CO2 е ключовият показател за измерване на ACR: по-ниската концентрация на CO2 означава по-малко патогени във въздуха и следователно по-малък риск от инфекция.
  2. Влажност: най-новите изследвания показват, че влажността в помещението играе важна роля при предаването на COVID-19 във въздуха, с оптимална стойност между 40% и 60%.
  3. Температура: учените са установили, че температурата влияе пряко върху способността на вируса да оцелява, със значително намален риск от инфекция над 20°C.

 

Регистраторът на данни KCC 320 също измерва атмосферното налягане, въпреки че този параметър сам по себе няма голямо значение в борбата срещу COVID-19. По-важното е диференциалното налягане, т.е. поддържането на лаборатории или болнични отделения под положително или отрицателно налягане спрямо атмосферното налягане. Различните ни датчици за диференциално налягане са по-подходящи за тази задача.

 

Автоматизирано, сигурно, безжично измерване

Всеки аспект на KCC 320 може да се управлява от всяко свързано устройство (USB, Bluetooth®), без да е необходим физически достъп до инструмента - от конфигуриране на регистраторите на данни и методите за измерване, до записване на резултати, генериране на графики и статистика и настройка персонализирани сигнали. KCC 320 също има 3 години живот на батерията. *

 

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG